Anyák napi ötletek – kézzel készített ajándékok

Aki a kézzel készített ajándékokat részesíti előnyben, jó bejegyzésnél jár. 🙂 Akár a gyerekekkel is készíthető az Anyának, Nagyinak vagy a Dédinek szánt meglepetés.

  1. Virágcsokor képeslap

    Egy képeslap alapra papírból készített virágokat rendezzünk csokor formába, amit rögzítsünk a kartonra. Mivel az egyik kedvenc alapanyagom a csipke, ezért azzal is díszítettem, végül egy masni is került a csipkére.

    Képeslap anyák napjára
  2. Fényképtartó spatulából

4 db spatula szükséges az elkészítéséhez, amit ragasztópisztollyal érdemes rögzíteni egymáshoz. Öntapadós szíves dekorgumival került díszítésre.

Fényképtartó anyák napjára

3. Névvel ellátott bögre

Egy praktikus és személyre szabott ajándékötlet. 🙂 
Amire szükség lesz: egyszínű (fehér) bögre, akrilfesték(ek) vagy porcelánfesték(ek), betűmatricák (ügyesebbek celluxszal is elkészíthetik, főleg az egyszerűbb betűket), szivacs.

A kívánt betűket fel kell ragasztani a bögrére, majd a választott színnel/színekkel körbe kell festeni. Amire érdemes figyelni, hogy a matricákat jó erőssen rögzítsük a bögréhez, hogy ne folyjon alá a festék, ahogy nálam az ‘i’ betűnél.

Amikor megszáradt a festék, húzzuk le a matricákat és tádám, kész is a bögre! Érdemes sütőben kiégetni, hogy tartós maradjon a festésünk. 

Kézzel készített bögre anyák napjára

Ahonnan az inspirációt kaptam [Pinterest]

Egy másik változat [Pinterest]

4. Ajándéktasak készítése


 A dísztasakban bon-bonokat és egyéb apróságokat rejthetünk.

Ajándéktasak anyák napja alkalmából

Sablon letöltésehttps://eletvidamidoskor.hu/letoltheto-anyagok/foglalkoztatasi-feladatok/

5. Könyvjelző vagy ajtódísz


Egyszerű és többfunkciós kis ajándéktárgy. Egy jutaszalagra dekorgumiból készült virágok kerültek felragasztásra, amit az ajtóra is ki lehet tenni, ha akasztót is készítünk rá, vagy könyvjelzőként is megállja a helyét. 



6. Kopogtató, ajtódísz

Az előző ötlet továbbgondolása, egy faágra ragasztva a jutaszalagokat, mutatós, nagyobb ajtódísz is készülhet.


7. Színezők

Amelyek körbevágva és kartonra ragasztva akár képeslapként is átadható szeretteik számára. A letöltési oldalon pdf formátumban megtalálható.

Színező anyák napjára

Szeretettel nagyinak – anyák napi színező

Szeretettel dédinek – anyák napi színező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .