Foglalkoztatási feladatok

Idősellátásban dolgozom mentálhigiénés munkatársként és idősek nappali ellátásának vezetőjeként és bizony mindennap kihívás, hogy mégis hogyan tudnám tartalmasan, hasznosan, mégis játékosan eltölteni az ellátottakkal azt a rengeteg szabadidőt.

Melyek a legnépszerűbb játékok és tevékenységek, amiket kedvelnek nálunk az idősek?

  • Kerekerdő (magyar kártyával)
  • Műveltségi kérdések
  • Ki nevet a végén!?
  • Bingó
  • Activity
  • „Ország, város, fiú, lány”

A társas-, és a kártyajátékokon túl azonban szoktam feladatokat, feladatlapokat is összeállítani, ami egy komplexebb egyéni munka. Ebből szeretnék ízelítőt adni.

Letölthető foglalkoztatási feladatok:

Szókeresők

A betűhalmazból az adott témához kapcsolódóan meg kell találni a szavakat és be kell karikázni őket. Az nyer, aki a legtöbb szót megtalálja. Témakörök: gyümölcsök, virágok. Természetesen megoldással!

Felnőtt színezők

Manapság nem hiába népszerűek a felnőtt színezők, ugyanis számos jótékony hatással bírnak: remek időtöltés, sikerélményt ad,  kiváló stresszoldó, koncentrációfejlesztő és szinten tartja a motorikus képességeket is.

Ország-Város nyomtatható sablon

Egy nyomtatható sablon. Nagyszerű szórakozás lehet a családdal, vagy akár az idősek klubjában is.

Tematikus feladatlapok

Valamilyen tematikára épülnek. Például a téli időszakra jellemző történések, tevékenységek, színek és más dolgok felhasználásával kialakított szókereső, logikai, párosítási, színezési, ... feladatlapok. 

Sablonok

Színes, mintás papírra nyomtatjuk a  sablonokat, majd néhány vágás, hajtogatás után kész is a "mű". Jelenleg kétféle kosár sablon tölthető le, amely felhasználható bármilyen alkalomra. Nőnap, húsvét, születés-, névnap.

Játékok

Bingó

Ingyenesen letöltheti feladatainkat és minden ingyenes anyagunkat!