Őszi ötletgyűjtemény

1. Játék a levelekkel

Van az az idézet, hogy Az ősz az az évszak, amely megmutatja, hogy a változás is lehet gyönyörű.” Erdőjárás vagy éppen a parkban sétálás alkalmával érdemes kincseket keresni, azaz szebbnél-szebb levelek után kutatni. 

A gyűjtött levelekben való gyönyörködés után (akár nagyítóval is felfedezhetjük őket) vegyünk elő 2 fehér lapot. Az egyikre helyezzünk rá egy levelet (mondjuk azt, ami a legjobban tetszik), majd fedjük le a másik papírlappal. Válasszunk egy őszi színt a színes ceruza készletből és kezdjük erősen satírozni azt a területet, ahol a levél található. Egy irányba próbáljuk meg a színezést. A levél erezete és mintája szépen ki fog rajzolódni.

2. Kukoricafosztás

Nosztalgia, beszélgetésindító, és ha hozzá tudunk jutni, remek közösségi elfoglaltság is, akár az udvaron egy napsütéses őszi időben. Esetleg a szüreti alkalmon még vetélkedőelemként is be lehet vetni, ahol lehetőség van bebizonyítani, hogy ki a leggyorsabb a tengerihántásban.

Ráadásul megannyi lehetőséget rejt magába az Amerikából származó növény. Készíthető belőle csutkababa, de a kukoricacsuhé is számos lehetőséget rejt: alkotható belőle virág, kosár, angyalka, sőt még betlehemes is.

Egyszerű csutkababa készítése lépésről-lépésre, fényképes illusztrációval ITT található.

Bizony érdemes a karácsonyi időszakra is gondolni már, és elő lehet készíteni a természetes anyagokat a karácsonyi dekorációra és díszítésre.

3. Őszi dekorációs ötletek:

Kapcsolódva a kukoricához és a levelekhez, mutatós asztaldíszt is készíthetünk belőlük.

[Kép forrása: Pinterest]

Az újrahasznosítás jegyében pedig mutatós fali-, és ajtódísz is kreálható a préselt őszi levelekből és régi újságpapírokból.

[Kép forrása: Pinterest]

4) Makramé levelek

Biztosan van/volt mindenkinek otthon egy makramé virágtartója, fali dísze vagy akár bevásárló táskája is. Most újra hódít a makramé, amiből kellemes őszi dekorációt készíthetünk, például ilyen gyönyörű leveleket.

[Kép forrása: Pinterest]

Ez a videó pedig részletesen bemutatja, hogyan is készíthetjük el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .