A feltámadás kertje

A hét első napján pedig kora hajnalban elmentek a sírhoz, és magukkal vitték az elkészített illatszereket.
A követ a sírbolt elől elhengerítve találták, és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: „Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt.
(Lukács evangéliuma 24: 1-6)

Egy különleges és beszédes húsvéti dekoráció, ami az ünnep eredetére hívja fel a figyelmet, ez a feltámadás kertje, melynek központjában a kereszt és az üres sír áll, ugyanis az ottani szokások szerint sírbalangokat használtak temetkezési helyül.
Megalkotásához otthon található kellékek segítségével készíthető el a reményt szimbolizáló kert. A következő képek segítenek ötleteket adni a megvalósításhoz; látható, hogy van olyan, aki kisebb növényekkel díszít, vagy mohával, de szórhatunk a földbe fűmagot is, ami a gondos öntözéssel szárba szökken.
[Kép forrása: Pinterest]
[Kép forrása: Pinterest]

[Kép forrása: Pinterest]
Mini verziója:
[Forrás: Pinterest]

Igazán gyönyörű dekorációja lehet a háznak, biztosan mindenki a csodájára fog járni és a sok “nyuszitojás” mellett a feltámadás csodájára is emlékezhetünk, ami azt üzeni, hogy mindig van remény!

Áldott ünnepeket kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .