Tavaszidéző kreatív fa – foglalkozási ötlet demensek részére

Itt a tavasz, lassan színesbe borul a természet és gyönyörködhetünk a rügyező fákban és a nyíló virágokban. Ehhez kapcsolódóan egy új sablon érhető el az ingyenes anyagok között, amely segíthet megidézni a tavasz hangulatát.

A honlapon a Foglalkoztatási feladatok között található, ‘Fa sablon 2019’ néven. Kétféle fa sablon található a dokumentumban, melyet virágba lehet borítani. A továbbiakban nincs szükség másra, csak színes papírokra, ragasztóra és virágos formalyukasztóra. Utóbbi egy remek találmány, ugyanis nagyon egyszerűen lehet vele sikerélményt elérni, így demensek részére is ajánlott. Fontos, hogy jó minőségű formalyukasztó legyen, amivel tényleg egyszerű dolgozni.

Jelen esetben kétféle mintát használtam, egy nagyobb és kisebb virágot, amikor pedig elkészültek, egy sima papírragasztóval tetszőleges módon a fára illesztettem őket. Voilá, kész is az alkotás!

Természetesen ezt még további módon lehet színesíteni, díszíteni.

Az esztétikai élmény tovább is fokozható, még pedig úgy, ha a sablont színes papírra nyomtatjuk ki, illetve dekorgumit is használhatunk díszítéshez. Vannak olyan formalyukasztók, amelyek a dekorgumit is formára vágják. Ha öntapadósat választunk, akkor még könnyebb a dekorálás a kapott virágokkal.

Dekorgumival is díszíthetjük

Jó munkát kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .