Örökzöld koszorú

Közeledik Mindenszentek ünnepe, a boltokban már jó ideje megvásárolhatóak a mécsesek, koszorúk.

A mécsesekhez és mécsestartókhoz véleményem szerint elég jó áron hozzá lehet férni, azonban a koszorúk és különböző kompozíciók viszont elég borsosak.

Jómagam az egyszerű, univerzális alapanyagokat szeretem, melyeket többször, több alkalommal is fel lehet használni. Véleményem szerint, aki szeret alkotni, érdemes beszereznie egy ragasztópisztolyt, ugyanis nagy segítsége lesz a munkájában. (Lehet kisebb méretűt is kapni, baráti áron.)

Alapanyagok:

-műfenyő (ez a tavalyi karácsonyról maradt ki)

-drótos szalag

-toboz, egyéb termések (makk, gesztenye, dió)

-ragasztópisztoly

Elkészítése:

1. Két azonos nagyságú műfenyő szálat összefűzök és koszorú alakban rögzítem. [Ha nagyobb, vastagabb koszorút szeretnének, lehet 3 szálból dolgozni, úgy összefonni, ill. koszorúalapot is lehet venni, vagy akár vesszőszálból készíteni.]

2. A drótvégű szalagból elkészítem a rózsát.

A szalag egyik végén a szálat összehúzom, a másik végét fogom formázni körkörös mozdulatokkal, hogy megkapja a rózsa formáját.

3. Összeállítom a koszorút.

A rózsákat rádrótozom a koszorúalapra, majd a rendelkezésre álló terméseket ragasztópisztoly segítségével tetszés szerint rögzítem, így kapunk egy egyszerű, mutatós, örökzöld koszorút.

Természetesen a műfenyő helyett vásárolhatunk koszorúalapot, amit fenyőággal vagy tujaággal körbetekerünk és utána rögzítjük rá a terméseket, díszeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .