Foglalkoztatási feladatok idősek részére

Az életvidám élet és lélek fenntartásához érdemes karbantartani testünket-lelkünket egyaránt, melyhez hozzátartozik az agytorna is. Az Életvidám időskor oldalán folyamatosan bővítjük azokat az anyagokat, melyek segítséget nyújtanak ehhez.

Először is találhatunk online játékokat, ilyen például a Memóriakártya, ahol a játékmezőn meg kell keresni a párokat. Egyszerre két lapot lehet megfordítani, ha a két ábra azonos akkor megtaláltunk egy párt. A játék lényege, hogy minél kevesebb megfordítással, minél rövidebb idő alatt találjuk meg az összes párt. Jelenleg két témakör elérhető: állatok és Magyarország.

Másodszor pedig találhatunk ingyenesen letölthető-nyomtatható játékokat és feladatokat, mint például:

  • Szókereső: A betűhalmazból az adott témához kapcsolódóan meg kell találni a szavakat és be kell karikázni őket. Az nyer, aki a legtöbb szót megtalálja. 2 db szókereső tölthető le, gyümölcsök és virágok témakörben, természetesen megoldással!
  • Felnőtt színező: Manapság nem hiába népszerűek a felnőtt színezők, ugyanis számos jótékony hatással bírnak: remek időtöltés, sikerélményt ad,  kiváló stresszoldó, koncentrációfejlesztő és szinten tartja a motorikus képességeket is.
  • Ország-Város-Fiú-Lány: nyomtatható sablon, mely nagyszerű szórakozás lehet a családdal, vagy akár az idősek klubjában is.

A következő linkre kattintva érheti el az ingyenes anyagokat: https://eletvidamidoskor.hu/letoltheto-anyagok/foglalkoztatasi-feladatok/

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .