5+1 tipp a tavaszi feltöltődéshez!

Itt a tavasz, egyre könnyebben juthatunk friss és minőségi zöldségekhez, akár saját kertünkből is. A szervezet ismét feltöltődik, vitaminraktáraink megtelnek. Energikusabbak leszünk, könnyedebbnek érezzük magunkat, de hogyan tudjuk lelkünket is feltölteni?

1. Menjünk ki a zöldbe!

A XXI. század embere a legtöbb idejét a négy fal között tölti, mesterséges fények között és egyre eltávolodik a természettől. Keressünk egy közeli erdőt, tavat, akár egy zöld parkot, ahol piknikezhetünk és közel lehetünk a fákhoz, fűhöz, bogarakhoz. Emlékszem kislány koromban mennyire szerettem megfigyelni a pásztortáskát, a hangyák menetelését, a pillangókat. Jó újra és újra rácsodálkozni a természet apró szépségeire.

2. Napozzunk!

A legjobb D-vitamin forrásunk a napfény. Ha tehetjük, akkor reggelizzünk a kertben, vagy a teraszon; olvassunk egy izgalmas regényt, hívjuk át a barátainkat, családtagjainkat, szomszédunkat egy kávéra, így több legyet is üthetünk egy csapásra. Nem árt már ilyenkor is odafigyelni, hogy a kritikus időszakban sokat ne tartózkodjunk a napon, továbbá figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is!

3. Mozogjunk!

Biztosan mindenkinek van valami kedvenc szabadtéri mozgásos aktivitása. Ez lehet egy hosszabb séta egyedül, a párunkkal,  vagy éppen túra a baráti társaságunkkal; esetleg átbiciklizhetünk egy közeli városba/községbe. Egyre több helyen van a lakosság által is látogatható szabadtéri idősbarát kondipark, de akár a családdal is kimehetünk egy rétre frizbizni.

4. Menjünk a piacra!

A friss zöldség, gyümölcs illata is jótékony hatással lehet lelkünkre. Ne akarjunk mindent gyorsan megvásárolni, gyönyörködjünk a szebbnél-szebb árukban és kerüljön a kosárba olyan termék is, amit eddig nem használtunk, próbáltunk. Ilyen lehet például a méltán népszerű medvehagyma.

5. Írjunk tavaszi bakancslistát!

A bakancslista azoknak a dolgoknak a listája, amiket meg szeretnénk valósítani, melyek által inspirálódhatunk és aktivizálhatjuk magunkat, illetve a közösséget is, melynek tagjai vagyunk.
Miket írnának a listára? Pl.: tavaszi nagytakarítás? 😅

Ha elkészültünk a saját listánkkal, rakjuk jó látható helyre és igyekezzünk megvalósítani őket, amiket pipáljunk is ki. Jó érzéssel fog eltölteni bennünket, garantálom. 😉

Tavaszi bakancslista
Letölthető, kitölthető tavaszi bakancslista.

5+1! Ne aggodalmaskodjunk!

Valamiért mindig lehet(ne) aggodalmaskodni, idegeskedni, de attól még nem javul a helyzetünk – sőt! Csak magunkat romboljuk. Próbáljunk meg azokra összpontosítani, amik megerősítenek, feltöltenek, így olvassuk újra el az első 5 pontot és cselekedjünk! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .