Kössünk karácsonyra!

Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.

(Példabeszédek 11:25)

Az adventtel nemcsak a karácsony közeledik, hanem a sötét téli esték is…
Sok fonal lapul otthon?
Hobbija a kötés, horgolás?
Szeretne karácsonykor segíteni?

Kössön karácsonyra egy rászoruló gyermeknek!

Csatlakozzon felhívásunkra és ossza meg ötleteit, alkotásait velünk, hogy inspirálódjanak mások is!

Szerintem már mindenki hallott a cipősdobozos adományozásról, azaz egy karácsonyi csomagolópapírral feldíszített cipősdobozba várják rászorult gyerekeknek a kincseket (játékok, plüss, hasznos tárgyak, írószerek, higiéniai eszköz, könyv..stb.)

Mely’ szervezetek fogadják ezeket az adományokat?

◊ Baptista Szeretetszolgálat: https://ciposdoboz.hu/

A Baptista Szeretetszolgálat 2005 óta szervezi meg évről évre karácsonyi adománygyűjtő akcióját; a Cipősdoboz Akciót. A program célja, hogy minél több rászoruló gyermeket és családját karácsonyi meglepetésekkel segíthesse az adventi időszakban. Ennek érdekében szerte az országban több száz gyűjtőpont létesül, hogy a jótékonykodásra kész támogatókat fogadhassa, ajándékaikat összegyűjthesse.
Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

◊ Református Szeretetszolgálat: Nyilas Misi pakk

Emlékszünk a kis Nyilas Misi történetére, aki debreceni diákként nagy örömmel fogadott (volna) egy csomagot, amit neki küldtek. Hozzá nem jutott el az ajándék, amit neki szántak. A Magyar Református Szeretetszolgálat azoknak a gyermekeknek kíván örömet szerezni, akiknek karácsonykor semmi sem jutna. Számos család él mélyszegénységben határainkon innen és túl. Ezeknek a családoknak, a nélkülöző gyermekeknek és az intézményekben vagy szüleik nélkül nevelkedő fiataloknak szerezhetünk örömet egy-egy cipősdobozos ajándékkal.

◊ Katolikus Karitasz: Angyalbatyu

Az összegyűjtött ajándékokat a Katolikus Karitász országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatjuk el a gyermekekhez, amelyeket családlátogatások alkalmával vagy a Karitász szervezeteinél, illetve ünnepi műsorok alkalmával veszik át a gyermekek még az ünnepek előtt.
Ha nincs dobozod, vidd el a gyűjtőpontra zacskóban az ajándékodat és mi bedobozoljuk.

Az akció keretében fogadnak-e külön játékokat, édességeket, ajándékokat, amely nem egy gyermeknek szóló korosztály szerint összeállított kész csomag?
Igen. Ha pl. több édességet, vagy játékot ajánlanál fel, hozd el a gyűjtőpontra és azokból is tudunk ajándékcsomagot készíteni további gyermekek számára.

◊ Helyi családsegítő, szociális szolgálat.


Alkotásra fel, mert „aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példabeszédek 11:25)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .