Foglalkoztatási ötletek férfiak részére

Talán nagyobb kihívást jelent a férfiak foglalkoztatása, mint a nőké, mivel őket nem feltétlenül lehet bevonni a klasszikus kézműves foglalkozásokba (tisztelet a kivételnek), nem hímeznek, kötnek, horgolnak, a sütés-főzés sem feltétlenül az ő területük, bár a nyári bográcsozós időszak számukra is kedvező lehet.
Azonban számos olyan tevékenység létezik, amelyek megragadhatják és leköthetik az idősebb férfiak figyelmét és érdeklődését.

Például érdemes  heti-, és napilapokat beszerezni. A férfiak szívesen olvasnak újságot, szeretik követni az aktuális eseményeket, híreket. Ha már  nem is tudják elolvasni az újságokat, fel lehet olvasni számukra, és akár beszélgetni is lehet a hallottakról. Ennél már az az érdekesebb, ha találunk régi újságokat és azokból is felolvasunk. Esetleg megfigyelni a rovatokat, hogy milyenek voltak régen és most, hogyan változnak a hirdetések, a nyelvezet.

Kép forrása: Digitális Tudománytár

Foglalkoztatási témák férfiak számára

A következő témák inspirációt kívánnak adni a foglalkoztatás szervezéshez, amelyek a férfiak érdeklődési körének is megfelelő. Tarthatunk képes előadásokat, esetleg személyes élményeket is meg lehet osztani egymással, egy-egy kerekasztal beszélgetés mellett. Lehet kapcsolódni a szerettünkhöz/az ellátottakhoz foglalkozás vagy hobbi alapján is és úgy körüljárni az egyes témákat.

Foglalkoztatási témák férfiak részére

Foglalkoztatási ötletek férfiak számára – játékok

Foglalkoztatási ötletek demens férfiak számára

 

2 thoughts on “Foglalkoztatási ötletek férfiak részére

    • Életvidám időskor says:

      Kedves Izabella! Köszönjük a pozitív visszajelzést, örülünk, ha segíthetünk. Jó munkát kívánunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .