Karácsonyi zenés bingó

Aki ismeri az oldalt, tudja, hogy a BINGO játék az egyik nagy kedvencem. Hogy miért? Mivel egyszerű és remek keretet ad egy-egy elfoglaltságnak, témának. Ugyanis, ha a zenei bingót vesszük alapul, akkor nem pusztán zenehallgatás lesz, hanem a kártyák által a koncentráció is növelhető, mivel meg kell keresni a felcsendülő zeneműveket.

A játék menete: mindenkinek adjunk egy Bingo lapot, ismerkedjenek meg a papíron szereplő karácsonyi dalokkal, majd játsszuk le őket – tetszés szerint, nem fontos ezt a sorrendet követni. Közben az éneklés sem fog elmaradni. 🙂  A játékosok pedig a saját táblázatukban jelöljék meg a hallott dalokat, amelyek lejátszásra kerültek. Ha a táblázatban valakinek az oszlopában az összes karácsonyi dal “kihúzásra” került, az a szelvény nyert.

A dalokat a papíron más társasjáték korongjaiból, esetleg gombokkal is meg lehet jelölni, de filctollat is alkalmazhatunk.

Az első nyerteseket jutalmazhatjuk apróságokkal is, például alkalomhoz illően – szaloncukorral.

Jó szórakozást  és éneklést kívánunk!

+ 1 TIPP

Wikipédián a legtöbb karácsonyi dalnak van egy kis leírása az eredetét illetően. A dalok lejátszása előtt/után érdemes erre is kitérni – érdekességképpen. Tudják, hogy mit jelent a kiskarácsony, nagykarácsony? Vagy kinek tulajdonítják a Mennyből az angyal szövegét?

A bingó lapok a letöltési oldalon megtalálható.

Lejátszási lista:

1) Dicsőség, mennyben az Istennek

2) Mennyből az angyal

3) Pásztorok, pásztorok örvendezve

4) Csendes éj

5) Fel nagy örömre

6) Betlehemi királyok

7) Pásztorok, keljünk fel

8) Kis karácsony, nagy karácsony

9) Ave Maria

10) Ó szép fenyő

11) Jöjj, el, jöjj el Emmanuel

12) Krisztus Urunknak áldott születésén

13) Kirje, kirje kisdedecske

14) Ó gyönyörű szép

15) Csordapásztorok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .