Kreatív foglalkozás időseknek – hűtőmágnes készítése

Egy olyan kreatív ötletet szeretnénk bemutatni, ami egyszerű, mégis mutatós, ráadásul demenseknél is könnyen alkalmazható, a sikerélmény pedig garantált.

Mi szükséges az elkészítéséhez?

  • Bármilyen hűtőmágnes méretű minta, ami lehet virág, pillangó, mandala, illetve bármilyen szezonális jellegzetesség
  • Színes ceruza, filctoll, zselés toll, de akár vízfesték is lehet – ki mivel szeretne dolgozni (Ha nem sűrűn használunk vízfestéket, érdemes kipróbálni, mert teljesen más élmény és a végeredmény is különlegesebb lesz, tehát mindenképpen ajánlom. Arra kell figyelni, hogy ne használjanak sok vizet, mert nehezebben szárad meg az alkotás.)
  • Laminálógép
  • Olló
  • Mágnes szalag
Kreatív ötlet időseknek – a sikerélmény garantált

A letölthető mintalapot tetszés szerint színezzük ki, majd lamináló készülék segítségével tartósítsuk, ráadásul a színeket is szépen fel fogja erősíteni és vízállóvá is fog válni.

A laminálás után vágjuk körbe a mintákat, majd rögzítsük egy kis mágnesdarabot a fehér oldalára. Sikerült öntapadós mágnesszalaghoz jutnom, így nem kellett külön a ragasztó a rögzítéshez.

Már kész is a kézzel készített hűtőmágnes!

Kézzel készült hűtőmágnes

Nagy sikert aratott ez a foglalkozás, ugyanis az idősek szívesen ajándékozták tovább az elkészített remekműveket az unokáknak, barátoknak, volt szomszédoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .