Ajándék ötletek nagypapáknak

Szeretnénk aktivitásra serkenteni a Nagypapát? Szeretnénk, ha hasznosan és tevékenyen töltené szabadidejét?

Ez a lista főként logikai és szellemi frissességet elősegítő játékokat, eszközöket tartalmaz a klasszikusoktól a legújabb társasjátékokig.

1. Sakk és Backgammon készlet

sakk egy két személy részére szóló táblajáték, és egyben sportág is. A „sakk” szó – amely nemcsak a játékot jelenti, hanem azt a helyzetet is, amikor az ellenfél királya „ütésben van” – a perzsa „shāh” (شَاه) szóból ered, amely uralkodót jelent. (wikipédia.hu)

backgammon, másnéven ostábla egy ókori taktikai és szerencse játék is egyben, mivel a lépéseket nagyban befolyásolja az is, hogy a dobókockával milyen számok kerülnek kidobásra.

Ez a készlet ezt a két klasszikus játékot tartalmazza,egyik oldalán az ostábla korongokkal, dobókockával; másik oldalán pedig a sakktábla. Mindkét klasszikus játék időtlen és megunhatatlan, mivel nincs két ugyanolyan játék, ráadásul rendkívül jó agytorna a sokoldalú gondolkodás miatt.

Sakk és ostábla készlet

2. 3D puzzle

A 121 lézervágott fából összeállítható torony nem okoz nagy kihívást, viszont türelmet igen, de a végeredmény magáért beszél. Kiváló dísze lehet a nappalinak vagy a hálószobának is.

EIFFEL-TORONY 3D MODELL

 

Lánchíd – 3D puzzle

3. Ördöglakat – olimpiai

Segítik a logikus gondolkodást, a térlátást, és a kitartást is. Cél: a fémalakzatokat szétválasztani

Olimpiai ördöglakat

4. Malom

Időtlen és klasszikus, fából készült kétszemélyes stratégiai társasjáték, melynek célja 3 egyszínű bábut egy vonalba letenni (malmot létrehozni) a táblára felrajzolt vonalvezetés alapján.

Malom

5. Szoliter

Szintén egy logikai játék.

A játék menete:

1. Helyezze az összes bábut a táblára úgy, hogy középen egy lyuk üresen maradjon.

2. Azok a fabábuk, amelyeken átugrik (mindig az üres lyukba kell helyezni egy fabábut) lekerülnek a tábláról. Az ugrás megengedett vízszintesen és függőlegesen, de átlósan nem, amelyik bábut átugorta azt vegye le a tábláról. Próbáljon egy bábut a tábla közepén hagyni. (Illetve próbáljon ne hagyni bábut egymástól nagy távolságra, mert megnehezíti a játékot.)

3. Szedje le az összes bábut a tábláról, kivéve az utolsót, amelyiket végül az utolsó lyukban szabad elhelyezni.

A szabályok:

  • Csak egy bábut ugorhat át egyszerre!
  • Csak akkor ugorhat át bábut, ha van üres lyuk a másik oldalon.
Szoliter

6. Magyar kártya

A Csapd le csacsi!?, a snapszer, a makaó, a huszonegy, a zsírozás vagy éppen a Piros papucs a kedvenc!? Szintén egy örök és sokoldalú játék, prémium kivitelben.

Magyar kártya

7. Puzzle

A Hunnia kirakó képei biztosan sokaknak elnyeri a tetszését, mivel az ősmagyar témát helyezik előtérbe. A kirakók közül ajánlom például a Csodaszarvast ábrázoló, 30 darabos kirakót. A csodaszarvas egy a hun-magyar mondakörben és a magyar népi hagyományokban is ismert Isten által küldött mitikus vezérállat. A szarvas ősidők óta igen előkelő helyet foglal el a népek mitológiájában. A szarvas agancsa különösen fontos szimbólum, a folyamatos megújulást jelképezi, agancsában a Naphoz kapcsolódó szimbólumra találtak. A csodaszarvas sok eurázsiai népnél s egyes észak-amerikai indián csoportoknál is nagyon régóta a csillagos ég jelképe.

Csodaszarvas

8. Kockalex – logikai fajáték

Minden kockalex hat darab négyzet keresztmetszetű rúdból áll, amik közül 2-2 közrefogja egymást.

Annál egyszerűbb egy rabkereszt:

  • minél több egyforma elemet tartalmaz
  • minél több az elemek között a szimmetrikus
  • vagy ha egy elem nem is szimmetrikus, de a játék tartalmazza a szimmetrikus párját is.
Kockalex

Részletes összeszerelési útmutatóhoz kattintson ide.

9. Csillag – Logikai fajáték

Kézügyességet, térlátást segítő logikai fajáték.
A megadott alakzatot szét kell szedni és a megfelelő sorrendben kell újra összeépíteni.

Csillag

10. Jenga

A méltán népszerű Jenga játék fejleszti a koncentrációt, a logikus gondolkozást és a kézügyességet is. Igazi közösségi játék.

Jenga

 

Webáruházunk 2021. június 1-jén költözés miatt bezárt, ha érdeklődik a csomag iránt írjon az info@eletvidamidoskor.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .