Vetélkedő ötletek farsangra

  1. Farsangi fánk evés
    Többféle módon is ki lehet vitelezni, először is lelógatva vagy csak egyszerűen az asztalra letéve, de a lényeg, hogy  nem szabad kézzel hozzáérni. Aki először elfogyasztja a farsangi finomságot, az nyer!
  2. Piros orr
    Nyomtassunk ki egy bohóc képet, ha tudjuk A/3-as méretben, vagy készíthetünk is egyet. A feladat, hogy a piros orrot a megfelelő helyre illessze be a versenyző, bekötött szemmel, társai instrukciói alapján.
  3. Székfoglaló
    Minden korosztály nagy kedvence. Kiválasztunk dinamikus, régi slágereket, amely a játék alatt szólni fog. A játékosok számából függően mindig kiveszünk egy széket, hogy eggyel kevesebb legyen, azaz valaki nem fog tudni helyet foglalni, így kiesik. A zenére táncolva körbe-körbe járunk a székek körül és ha megáll a muzsika, azonnal le kell ülni. Addig játszunk, amíg egy ember marad, aki megnyeri az adott kört. 🙂
  4. Hol a fazék?
    A csapatokból 1-1 játékost kiválasztanak, akiknek bekötik a szemét. A teremben elhelyezünk 5 darab fazekat az aljával felfelé.
    A  két bekötött szemű játékosnak az a feladata, hogy 1-1 fakanál segítségével mind az öt fazekat megkondítsák, úgy, hogy csapattársaik instrukciókkal látják el, hogyan juthatnak el egyik fazéktól a másikig.
    Csak akkor lehet a következő fazékhoz továbbmenni, ha sikerült ráütni. Az nyer, aki a leghamarabb megkondítja az 5 db fazekat.
  5. Arcfestés
    A csapatokból 2-2 játékosra lesz szükség. Az egyiknek bekötik a szemét és a másik arcára kell rajzolni a megadott figurát. Használhatunk rúzsokat, szemceruzákat, de speciális arcfestő készletet is. (Átlagosan 2000 Ft körül lehet kapni.) A csapattársak természetesen szóban segíthetnek, hogy mikor milyen színt és alapanyagot érdemes használni.
    Amiket festhetünk: bohóc, pillangó, pók, cica, virág…stb

  6. Múmia
    A játékhoz szintén 2-2 fő kell csapatonként.
    A feladat, hogy ki tud leggyorsabban feltekerni 1 tekercs WC papírt a társára, úgy hogy a papír el ne szakadjon közben!?
  7. Ki a leggyorsabb csomagoló?
    Apró, nehezen csomagolható tárgyakat készítsünk elő. Ez lehet (fa)gyöngy, üveggolyó vagy éppen borsószem is. A feladat, hogy minden játékosnak azonos számú csomagolandó anyaga legyen, amit  alufóliába kell belecsomagolni, úgy, hogy a legminimálisabbat használhatja fel az alufóliából (ne legyen pazarlás). Az nyer, aki a leggyorsabban végez a gyöngyök/golyók becsomagolásával.
  8. Álarc dekorálás
    Készítsünk pár üres álarcot egyszínű kartonból, majd mellékeljünk hozzá egy listát különböző instukciókkal. pl.: az álarcra rakjunk rózsaszínű szívet 2 db-ot, 3 db kék virágot…stb. Aki leghamarabb elkészül a megfelelően dekorált álarcokkal, az nyer.
  9. Lufi borotválás
    Klasszikus, ismert játék, de ilyenkor, a farsangi időszakban jót lehet vele mulatni. A felfújt lufikra (akár arcot is rajzolhatunk neki és a „szakállára”) tehetjük a borotvahabot és az nyer, aki leghamarabb „megtisztítja” a lufit a habtól, úgy, hogy az ne durranjon ki. Érdemes odakészíteni pl.: törlőkendőket, mert lehet kicsit összehabozódik a vetélkedő színtere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .