Kézzel készített ajándék ötletek unokáknak

A kézzel készített ajándékok különleges értéket képviselnek, főleg, ha az ügyes kezű Nagymama alkotásáról van szó. Az otthon szőtt, hímzett, horgolt tárgyak nagyobb érzelmi értéket jelent a megajándékozott számára.


A következő ötletek között található nagyobb kézügyességet igénylő, de olyan is, amelyre csupán egy kis kreativitásra van szükség, így mindenki megtalálhatja a megfelelőt vagy inspirálódhat a gyűjtemény láttán. 🙂

1. Üvegbe zárt mézeskalács sütemények

Gondolom már mindenkinek van egy bevált mézeskalács sütemény receptje, amiért az egész család rajong.
Mivel ez a sütemény hosszú ideig eltartható, megfelelő tárolás mellett, ezért ideális ajándék is lehet belőle.

Díszítés ötletek: dió, mogyoró, mandula, mazsola

Befőttes üvegekbe téve igazán mutatós és finom meglepetés lehet.

[Kép forrása: Pinterest]

Vagy akár organza tasakban is átadhatjuk az ehető finomságokat.

2. Gobelin kép vagy karácsonyfa dísz

A kép elkészítése kicsit hosszadalmasabb folyamat, talán a dísz kivitelezhetőbb, főleg, ha többet is kell gyártani. Akinek már kicsit gyengébb a szeme és nehezebben megy a tű befűzése, válasszon nagyobb lyukú gobelint, amelyhez nagyobb tű is párosul. A rövidáru boltokban pedig szakszerű segítségnyújtást és szebbnél-szebb mintákat találhatunk. Természetesen az internetről is tanulhatunk.

Igazán egyedi ajándék az unokáknak, dédunokáknak készült kép a születési idővel és egy szeretett mintával, színvilággal, névvel vagy akár monogrammal.

Forrás: Fülep Anikó – Kincs Ajándéktárgyak

Az alábbi kép keresztelőre készült a Kincs Ajándéktárgyak jóvoltából.

3. Karácsonyi párna

A lehetőségek tárháza majdnem kimeríthetetlen, ha erre esik a választásunk. Dolgozhatunk patchwork technikával, vagy válogathatunk a méteráru boltban a karácsonyi dekoranyag közül, vagy éppen egy egyszínű párnát  karácsonyi elemekkel is feldobhatunk.

[Képek forrása: Pinterest]

4. Kedvenc leves hozzávalók

A Nagyi bablevesénél nincs is jobb, ugye? Tanítsuk meg az unokákat is főzni, avassuk be őket a konyha világába, hogy majd ők is olyan ízletesen főzzenek szeretteiknek.
Érdemes olyan ételt/levest választani, amely sok száraz élelmiszerből áll, tehát a hüvelyes ételek mindenképpen előnyt élveznek. 🙂

Bableves
[Kép forrása: Pinterest]
[Kép forrása: Pinterest]

5. Kedvenc sütemény hozzávalók

Zabpehelysütemény, muffin, brownie vagy éppen a mézeskalács recept hozzávalóit zárjuk üvegbe és mellékeljük a receptet is.

Képek forrása: Pinterest

A mézeskalács hozzávalók mellé, akár kiszúrót is ajándékozhatunk.

6. Kedvenc fűszerek

Kétféleképpen is kivitelezhető az ajándék. Összeállíthatunk egy kis fűszerkészletet, ahol a kis üvegek különböző fűszereket tartalmazzanak. A látvány szempontjából érdemes eltérő színű fűszereket választani, ahogy a képen is látható.
A másik megoldás, hogy saját fűszerkeveréket készítünk, esetleg fűszersó keveréket.

A Salátázó oldalán 3 egyszerű és finom fűszerkeverék készítésének leírását találhatjuk.

7. Kötött vagy horgolt zokni

Aki jártas a fonalak és a kötőtű világában, mindenképpen alkosson valami maradandót az unokák számára. Személy szerint nagyon örülnék egy ilyen kötött zokninak. (vagy egy kötött mellénynek 😀 )

Az interneten található több magyar nyelvű videó is és leírás a zokni kötéséről. Szeretettel ajánlom a Kössünk Lányok oldalát, aki A-tól Z-ig levezeti a különböző technikákat az érdeklődők számára.

8. Kötött vagy horgolt játékok

Ami sohasem megy ki a divatból, a játék állatok. Lehet kutya, cica, mackó, nyuszi, az öröm garantált, főleg, ha a Nagyi készítette ügyes kis kezeivel.

Az Amigurumi és Horgolás oldalon nagyszerű tippek és leírások találhatóak kezdőknek és haladóknak egyaránt.

 

9. Ajándékdoboz készítése

 

Újrahasznosíthatjuk a bon-bonos dobozokat otthon található csomagolópapírral. Így nemcsak az ajándék lesz egyedi, de a csomagolás is, amiben átadjuk.

 

TIPP!
Családi receptgyűjtemény készítése: Mely ételek a család kedvencei? Írja le a recepteket és adja át ajándékként!

 

 

Jó munkát és áldott karácsonyi készülődést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .