Szabadtéri játékok II.

Íme egy újabb csokor, amiben szabatéri játékötleteket gyűjtöttem össze, az első bejegyzés itt található.

  1. Készíthetünk egy egyszerűbb akadálypályát, ahol a koncentráció kerül fókuszba. A létra mellett alakítsunk ki egyszerű szlalom pályát, a hullahopp karikát is bevethetjük és egy szalagot is, amin végig kell egyensúlyozni, akár könyvvel a fejtetőn. 😉

2. A feladat, ami mindig bevethető és sohasem unalmas, a ‘ne essen le a labda a kanálról!’ 
Csupán evőeszközre és ping-pong labdára vagy tojásra van szükségünk és már indulhat is a játék!

3. A ‘nagy láb’ játék
Többféle kivitelezésben lehet találkozni ezzel a közösségépítő játékkal, melyben fontos az összehangoltság, az egymásra figyelés, az óvatosság és a gyorsaság egyaránt. Szerintem a legfontosabb a feladat teljesítése legyen, fokozottan figyeljünk az elesésveszély miatt.

4. A kedvenc, ez az egyik favorit nálam, itt ugyanis garantált lesz a kacagás. Egyéni játék, ahol a labdát a térd közé szorítva kell végigvinni az kijelölt pályán.

5. Páros labdás feladat
A koncentráción kívül az egymásra figyelés is kiemelt ennél a játéknál. A cél, hogy a labda leesés nélkül kerüljön a kosárba.

+ 1
A bónusz feladat ismét nem egy mozgásos tevékenység, de közösségépítésre kiváló – a toronyépítés!
Egyetlen hátránya van, hogy rengeteg tojástartó kell hozzá (amit utána ki lehet vinni a piacra, hogy újrahasznosuljon). A játék kicsit hasonlít a jengára. A csapat tagjai egyenként építik a tornyot, lehetőleg a legprecízebben és a legstabilabban.

Képek forrása: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .