Szabadtéri játékok

Mikor töltsük a legtöbb időt a szabadban, ha nem nyáron? Idén inkább az esőtől kellett eddig tartanunk, mint a kánikulától, ami keresztbe húzhatja a szabadtéri foglalkozásokat.
Minden évben szervezünk több megállós egyéni vetélkedőt, változatos feladatokkal, melyek megmozgatják a klubtagokat. Akár pontokat is lehet gyűjteni az adott megállónál, melyet a végén kisebb ajándékokra lehet beváltani, csakhogy még nagyobb legyen a motiváció! 😉

Nézzük az összegyűjtött feladatokat:

1. A klasszikus konzervdobálás, ahol le lehet vezetni a feszültséget [-persze csak viccelek]

Amire szükség van, az 10 darab azonos méretű konzervdoboz (ilyen szépre ki is lehet festeni, mondjuk egy foglalkoztatási óra keretein belül) és 3 kisebb labda.
A feladat, hogy három dobásból egy darab konzervdoboz se maradjon állva! 🙂

Fotó: Pinterest

2. Üvegbowling

Egyszerűen megvalósítható, látványos játék. Elkészítéséhez szükséges 10 darab 1,5 literes műanyagpalack, melybe vizet kell önteni. Ahhoz, hogy szép színesek legyenek az üvegek, egy kis temperát használtam.

A palackokat a képen látható módon, háromszög alakban, egyenlő távolságra rakjuk fel, aztán már egy kisebb méretű gumilabdával guríthatunk is. A cél, hogy 2 gurításból mind a 10 palack elboruljon. 🙂

Fotó: Pinterest

3. Karikadobás

Klasszikus ügyességi játék, amelyet boltban is meg lehet vásárolni, de önmagunk is elkészíthetjük. A játék lényege, hogy pár lépés távolságról sikerüljön a karikákat a rudakra dobni.

Képek forrása: Pinterest

4. Labdadobás

Pár műanyag edényre vagy vödörre van szükségünk, ahová gumilabdákkal kell betalálni. Játszhatunk pontokra is. 😉

+ 1 levezető játék

Tic-tac-toe

A két játékos hagyományosan X és O alakú bábukkal játszanak, itt kövekkel. 🙂  A 3×3 mezőből álló táblára felváltva teszik le a jeleiket, bármelyik még szabad mezőre. Az nyer, akinek sikerül egy vonalban 3 jelet elhelyeznie, vízszintes, függőleges vagy átlós irányban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .