Kézzel készített karácsonyfadísz ötletek időseknek

  1. Rénszarvasok
    Egyszerű és könnyen kivitelezhető, mutatós dísz, amit akár a Mikulás csomagba is bele lehet rakni, de a lakás ill. a karácsonyfa dísze is lehet.
    Amikre szükség lesz: juta szalag/zsákanyag, szemek, mini pom-pom, mini csipesz, zsinór, olló, ragasztó

Forrás: https://www.theresourcefulmama.com/burlap-reindeer-ornament/

2. Istálló dísz

Nem egy szokványos karácsonyfadísz, de annál különlegesebb! Csupán fa pálcákra, csillag dekorációra, zsinórra és ragasztóra van szükség az elkészítéséhez.

Forrás: http://www.adventuresofadiymom.com/2013/12/how-to-make-stable-ornament-12-days-of.html?m=1

3. Pom pom dísz

Letölthető és nyomtatható sablon is található ehhez a díszhez, így még könnyebb a dolgunk. Szintén nem igényel sok anyagszükségletet, kartonpapíron, ragasztón (hobby), szalagon és pom-pomon kívül .


Forrás: https://www.skiptomylou.org/pom-pom-ornaments/
Sablon letöltése: https://www.skiptomylou.org/wp-content/uploads/2008/12/candy-cane-and-wreath-ornaments.pdf

4. Karácsonyfadísz só-liszt gyurmából

A videó mindent elmond a készítéséről és a hozzávalókról. 😉

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=qmJsFXGD_Fg

Forrás: https://www.thebestideasforkids.com/salt-dough-ornament-recipe/

5. Díszek természetes alapanyagokból

A fahéj, a csillagánizs, a narancs és az alma nem csupán a karácsonyi süteményeknek adnak jellegzetes ízt, hanem a karácsonyfán is mutatós és illatos elemekként jelenhetnek meg.

Egy kis szárításra lesz szükség, amelyet az Életszépítők oldaláról megtudhatunk, hogyan kell profin csinálni:

„Ha szárításhoz vásárolunk narancsot, figyeljünk arra, hogy a gyümölcs tömör legyen, kemény és vékony héjú. Szeletelőgéppel, vagy nagyon éles késsel vágjunk 3-4 milliméter vastag szeleteket a narancsból. Fűtésidényben a radiátoron is szétteríthetjük, sütőrácsra helyezve. Ha folyamatos fűtés van a lakásban, elég egy fél nap, hogy megszikkadjanak a szeletek. Ekkor még nincs kész, tegyük a sütőbe: szeletenként kiterítve légkeverős funkción 50-60 fokon szárítsuk.”

A szárítás után pedig többféle módon használhatjuk fel a szárított gyümölcsöket, szalaggal, egyéb termésekkel és fűszerekkel kiegészítve.

Forrás: Pinterest

Képek forrása: Pinterest

6. Díszek termésből

Aranydió az ágon

Egész diókat fessünk be ezüst vagy arany akrilfestékkel, majd száradás után készítsünk masnit, majd ragasztópisztoly segítségével rakjunk ragasszuk rá, az akasztóval együtt.

Toboz karácsonyfadísz

7. Karácsonyi díszek zsenília drótból

Szerintem mindenkinek vannak kedvenc kellékei. Számomra az egyik nagy favorit a zsenília drót, melynek a felhasználához csak a fantázia szabhat határt. Csodálatos karácsonyfadíszeket, vagy dekorációt lehet belőlük alkotni, aki nagyon extravagáns, a dolgozói karácsonyi bulin még fülbevalóként is viselheti egy karácsonyi pulcsi mellé. 😀

A hópehely pedig „idősbarát”, nagyon szeretik csinálni, mert nem nehéz és látványos!


8. Karácsonyi gömb, kicsit másként

Sikerült hozzájutni fa alapú, natúr díszekhez, melyeket sokoldalúan fel lehet használni. Először lefestettük az alapot, száradás után pedig sablon és akril filctoll segítségével hópelyhet rajzoltunk bele. Ugyanezt el lehet készíteni fehér kartonlap, saját kivágott sablon és vízfesték segítségével is a költséghatékonyság miatt.


A masnikat pedig bármire be lehet vetni. 😉

Jó munkát kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .