Kézzel készített karácsonyfadísz ötletek időseknek

  1. Rénszarvasok
    Egyszerű és könnyen kivitelezhető, mutatós dísz, amit akár a Mikulás csomagba is bele lehet rakni, de a lakás ill. a karácsonyfa dísze is lehet.
    Amikre szükség lesz: juta szalag/zsákanyag, szemek, mini pom-pom, mini csipesz, zsinór, olló, ragasztó

Forrás: https://www.theresourcefulmama.com/burlap-reindeer-ornament/

2. Istálló dísz

Nem egy szokványos karácsonyfadísz, de annál különlegesebb! Csupán fa pálcákra, csillag dekorációra, zsinórra és ragasztóra van szükség az elkészítéséhez.

Forrás: http://www.adventuresofadiymom.com/2013/12/how-to-make-stable-ornament-12-days-of.html?m=1

3. Pom pom dísz

Letölthető és nyomtatható sablon is található ehhez a díszhez, így még könnyebb a dolgunk. Szintén nem igényel sok anyagszükségletet, kartonpapíron, ragasztón (hobby), szalagon és pom-pomon kívül .


Forrás: https://www.skiptomylou.org/pom-pom-ornaments/
Sablon letöltése: https://www.skiptomylou.org/wp-content/uploads/2008/12/candy-cane-and-wreath-ornaments.pdf

4. Karácsonyfadísz só-liszt gyurmából

A videó mindent elmond a készítéséről és a hozzávalókról. 😉

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=qmJsFXGD_Fg

Forrás: https://www.thebestideasforkids.com/salt-dough-ornament-recipe/

5. Díszek természetes alapanyagokból

A fahéj, a csillagánizs, a narancs és az alma nem csupán a karácsonyi süteményeknek adnak jellegzetes ízt, hanem a karácsonyfán is mutatós és illatos elemekként jelenhetnek meg.

Egy kis szárításra lesz szükség, amelyet az Életszépítők oldaláról megtudhatunk, hogyan kell profin csinálni:

“Ha szárításhoz vásárolunk narancsot, figyeljünk arra, hogy a gyümölcs tömör legyen, kemény és vékony héjú. Szeletelőgéppel, vagy nagyon éles késsel vágjunk 3-4 milliméter vastag szeleteket a narancsból. Fűtésidényben a radiátoron is szétteríthetjük, sütőrácsra helyezve. Ha folyamatos fűtés van a lakásban, elég egy fél nap, hogy megszikkadjanak a szeletek. Ekkor még nincs kész, tegyük a sütőbe: szeletenként kiterítve légkeverős funkción 50-60 fokon szárítsuk.”

A szárítás után pedig többféle módon használhatjuk fel a szárított gyümölcsöket, szalaggal, egyéb termésekkel és fűszerekkel kiegészítve.

Forrás: Pinterest

Képek forrása: Pinterest

6. Díszek termésből

Aranydió az ágon

Egész diókat fessünk be ezüst vagy arany akrilfestékkel, majd száradás után készítsünk masnit, majd ragasztópisztoly segítségével rakjunk ragasszuk rá, az akasztóval együtt.

Jó munkát kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .