Adventi forralt alma

A forralt alma tulajdonképpen a forralt bor alkoholmentes változata. Gyermekek is fogyaszthatják.

Több ízben is szerveztünk már olyan alkalmat a klubban vagy a lakók számára (kül-, és beltéren egyaránt kivitelezhető), hogy megpróbáltunk egy kis karácsonyi vásár hangulatot teremteni, fényekkel, meggyújtott adventi koszorúval és kis „pavilonokkal”. Mindig nagy sikert arat ez a recept, főleg azok számára, akik nem szeretnének alkoholt fogyasztani, illetve remek és különleges alternatíva a forró tea és a forralt bor mellett.

Ilyenkor szoktunk mézeskalácsot vagy mézes puszedlit osztogatni.

Esetleg az adventi kézműves vásárral is össze lehet kapcsolni.

Az adventi „vásárt” lezárhatjuk közös énekléssel és csillagszórózással.

Ha valami melegre és karácsonyi illatokra vágyunk, akkor mindenképpen ki kell próbálni ezt a receptet!

Hozzávalók:

  • 2 liter almalé
  • egész fahéj
  • szegfűszeg
  • 2 alma
  • citrom
  • narancs
  • vaníliás cukor/vaníliás xilit
  • cukor/xilit/méz, bármelyik kedvelt édesítő (gondoljunk a cukorbetegekre is)
  • víz

Az almákat cikkekre vágom, egy kis citromlével leöntöm, hogy ne barnuljanak meg, ill. kellemes ízt is fog adni az italunknak. Az almalevet felteszem főni, belerakom a fűszereket, a narancskarikákat, citromkarikákat, az almaszeleteket és a választott édesítőket -mindezt ízlés szerint-  felöntöm egy kis vízzel, majd felforrósítom.
Nekem volt itthon almás gyümölcsteám, így azt is raktam bele.

Ha elérte az ital a kellő hőfokot, akkor már csak a fogyasztás van hátra!

Kedves egészségükre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .