Nyári szabadtéri vizes játékok az egész családnak

A vizes szabadtéri játékok hőségben, kánikulában remek időtöltés lehet kicsiknek, nagyoknak egyaránt, éppen ezért ajánljuk családi összejövetelekre, kluboknak, de az aktív nagymama is megszervezheti nála nyaraló unokáinak az alábbi feladatokat.

  1. Szivacs-facsarás

A szivacs-facsaráshoz egy vízzel teli vödörre (vagy többre, attól függ hány versenyző lesz) lesz szükség és annyi üres vödörre ahány játékos van. Minden játékos kap 1-1 száraz szivacsot. A játékosok egyszerre indulnak a vízzel teli vödörhöz/vödrökhöz, belemártják a szivacsot és a saját üres vödrükbe csavarják. Az nyer, aki adott idő alatt a legtöbb vizet csavarja ki a saját tálkájába.

[Kép forrása: Pinterest]

2. FejBowling

Azonos méretű, kisebb labdákat rakjunk régi harisnyanadrágokba. Állítsunk fel vizes palackokat, és a fejre rögzített harisnyanadrág-labda kombinációval fel kell borítani a sorba rakott üvegeket. A versenyt az nyeri, akinek gyorsabban sikerül végigborítgatnia a palackokat.

[Forrás: The creative bite]

3. Ki a legügyesebb pincér?

A játékban résztvevőknek adjunk egy tele töltött 2 literes üveget és mellé minimum 3 poharat, amelyek lehetnek különböző méretűek, majd állítsunk fel egy pályát, ahol a pincérjelölteknek végre kell hajtaniuk a feladatot. Sípszóra ki kell önteniük a pohárba a vizet, majd végig kell haladniuk a kijelölt pályán, amibe helyezhetünk szlalomot is, a lényeg, hogy ne boruljon fel a üveg és ne boruljon ki a pohárból a víz. Ismét a leggyorsabb nyer.

[Kép forrása: Pinterest]

4. Itt a vödör, hol a vödör

Állítsunk fel  2 db négyfős csapatot és 2 négyzet alakú pályát. Minden bójához állítsunk egy embert. Az első bójához közel rakjunk egy vízzel teli nagyobb vödröt, az utolsóhoz pedig egy üreset és indulhat is a feladat. Az első bójánál álló ember, telemeríti a vödröcskéjét vízzel és elindul a második bójánál állóhoz, akihez egy bizonyos távolságon belül nem mehet (érdemes ezt is kijelölni) és így megy tovább körbe a játék. Az a cél, hogy a víz átadásakor minél kevesebb folyadék menjen kárba. Az utolsó ember az üres nagyobb vödörbe gyűjti a többiektől kapott vizet. A játék addig tart, míg van víz az első vödörben és az nyer, aki a legtöbb folyadékot gyűjtötte össze az utolsóban. Ennél a mókás feladatnál számít a gyorsaság, a koncentráció és a pontosság.

[Képek forrása: Pinterest]

5. Tenyértálca

Hasonló az előző pincéres feladathoz, annyi különbséggel, hogy itt a tálca a tenyerünk és így kell végiglavírozni a vízzel teli pályán. Ha bevállalós a csapat, akkor a fejtetőn egyensúlyozva is vihetik a poharat.

[Forrás: Pinterest]

6. Tele pohár

Ennél a feladatnál a legesélyesebb, hogy utána át kell öltözni. 😀 Szintén kell egy vízzel teli vödör, amelyben a sípszó után mindenki telemeríti a poharát és elindul a csapattársa felé. A poharat a feje tetején foghatja egy kézzel. A lényeg, hogy amikor a csapattárához ér, a saját poharából a csapattársa poharába kell önteni a vizet, de úgy, hogy végig a fejtetőn maradjon a pohár és nem szabad leguggolni sem, csak hajolni.

[Forrás: Pinterest]

6. Vízibomba röplabda

Az egyik személyes kedvencem. Szükség van 2  többfős csapatra és 2 nagyobb lepedőre. Ha nincs lehetőség háló kifeszítésére, anélkül is élvezetes marad a feladat. A lepedő segítségével kell „átdobni” a vizes lufikat a másik csapat térfelére, akiknek szintén a lepedő segítségével kell „elkapniuk” az érkező vízibombát. Az a csapat nyer, aki több labdát tud elkapni.

[Kép forrása: It’s always autumn]

+1 Dinnyeevés

Ha már elfáradtunk, levezetésül rendezhetünk egy dinnyeevő versenyt is.
Feladat: a kezeket hátratéve kell a dinnyeszeleteket elfogyasztani, úgy, hogy kézzel nem érhetünk hozzá. Az nyer, aki a leghamarabb elfogyasztja a lédús dinnyét.

[Kép forrása: Pinterest]
PLUSZ BÓNUSZ:

Nem szabadtéren csinálták meg, hanem leleményesen a COVID ideje alatt egy amerikai idősek otthonában a szépkorúak szobái előtt. Vízipisztollyal kell ledönteni a felépített tornyot, melyet egy gurulós reggeliző asztalra állítottak fel. Természetesen kültéren még hangulatosabb és nem kell annyira félni, hogy minden vizes lesz. 🙂

[Kép forrása: Harmony Gardens & The Arbors – Assisted Living & Memory Care by Americare]

[Kép forrása: Harmony Gardens & The Arbors – Assisted Living & Memory Care by Americare]

[Kép forrása: Harmony Gardens & The Arbors – Assisted Living & Memory Care by Americare]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .