A legegyszerűbb adventi kalendáriumok

A kalendárium elnevezés helyett talán találóbb a visszaszámláló kifejezés, többek között az egyszerűségükből kifolyólag.

I. Minden napra egy cukorka

Tulajdonképpen egyetlenegy gyufásdobozra van szükségünk és 24 darab apró cukorkához, ami belefér ebbe a kis dobozba. A számokat alul a Forrás-ra kattintva letölthetjük és kinyomtathatjuk. 🙂 Ahogy telnek a napok, filctollal húzzuk le a számokat.
Szerintem nagyon ötletes! 🙂

I. Minden napra egy cukorka

II. Minden napra egy üzenet

Ez már igényel némi előkészületet, de ígyis az egyszerűbbek közé tartozik. Egy csatos-, vagy befőttesüvegben helyezzünk el 24 db kedves idézetet, melyek által ráhangolódhatunk karácsony szent ünnepére.

Az Életvidám időskor Karácsonyi készülődés oldaláról letölthető többek között 24 idézet is, amely felhasználható ehhez az adventi naptárhoz. 😉

3. Minden napra egy gyertyagyújtás

Ez az adventi koszorú és az adventi kalendárium közös kisbabája. 🙂 Egy nagyobb (üveg)mécses vagy gyertya szükségeltetik hozzá és egy visszaszámláló papír (ami szerintem az első – a gyufás – visszaszámlálója is lehet).
Esténként meggyújtva, mellette teát szürcsölve és közben karácsonyi zenét hallgatva mehet is a várakozás. 🙂

4. Fenyő papírcsíkok

A papírcsíkokra idézeteket vagy különböző instrukciókat is írhatunk, amit egy fenyő alakká formálva felrakhatunk az ajtóra, majd minden nap le kell vágni egy papírt. A csúcsdísz marad a végére. Források:

I. https://www.bloglovin.com/blogs/free-paper-downloads-meinlilapark-3582510/free-printable-christmas-countdown-mini-adventskalender-6047243699

II. http://www.matrjoschki.de/adventskalender-2/

III. https://www.urbanoutfitters.com/en-ca/shop/holiday-countdown-candle?category=A_HOLIDAY&color=&quantity=1&type=REGULAR

IV. http://theparsimoniousprincess.blogspot.com/2011/11/counting-days-fun-easy-and-thrifty.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheParsimoniousPrincess+%28The+Parsimonious+Princess%29

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .