Kreatív ötlet – Idézetes virágoskert

Tavasszal és nyáron, amikor a virágoké lesz a főszerep a kreatív foglalkozások alkalmával elkészítheti ki-ki a saját idézetes virágoskerjét – igaz papírból. Egyszerű, ám időigényes, aprólékos feladat, de nagy előnye, hogy nem kell hozzá drága eszköz, összességében színes papírra, ollóra és ragasztóra lesz szükség.

Az elkészítése:

  1. A virág közepét, amelyek az idézet 1-1 szavait alkotják – nyomtassuk ki. Ha tehetjük színes fénymásoló papírra, mert így mutatósabb lesz a végeredmény.
  2. Vágjuk körbe a kinyomtatott mintákat, lehetőleg úgy, hogy a fekete jelzés ne látszódjon.
  3. Készítsük el a szirmokat! Először mindenki döntse el, hogy milyen színű virágokat szeretne alkotni, ez alapján válasszuk ki a lapokat. Az A/4-es színes papírokat fekvő helyzetben vágjuk hosszába. (Ha nehezebben megy a vágás, akkor elő is készíthetjük a papírcsíkokat, vagy előtte kiszervezhetjük olyan számára, aki szívesen segít az előmunkálatokban.) Ha megvannak a papírcsíkok, vágjuk félbe őket, majd ragasztóval rögzítsük a két végpontját. Maga a sziromgyártás nem egy gyors folyamat, szépen el lehet vele tölteni egy délelőttöt és hogy mindenkinek ragacsos lesz a keze – ezt garantálom. 😀

4. Ha megvannak a szirmok, akkor ragasszuk velük körbe a kivágott szavakat. Lehet sűrűbben rakni, esetleg ritkábban, attól függően mennyi szirmot sikerült legyártani.

5. Vegyünk egy (lehetőleg) zöld keményebb A/4-es kartonpapírt, amelyre a virágfejeket fogjuk ragasztani. Szintén el kell dönteni, ki hogyan szeretné elrendezni a szavakat. (Fentről jobbra olvasva az idézetet, vagy fentről lefelé, ahogy mi is készítettük.)

6. Lehet kisebb szirmokat is készíteni, hogy biztosan kiférjen szépen minden virág. Illetve az idézet helye felragasztás után zselés tollal lett körbedíszítve, de akár cikk-cakk ollóval is körbevághatjuk és tovább dekorálhatjuk.

Jó alkotást! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .