Bálint-napi kreatív ötletek gyűjteménye

Magyarországon az 1990-es években kezdett bekerülni a köztudatba a Valentin-nap, azaz a szerelmesek napja, tehát klasszikus értelemben az időseknek ez nem jelent nosztalgiát, viszont jó lehetőséget kínál a beszélgetésre, a szerelem, házasság, barátság témakörében, foglalkoztatási kereteken belül pedig minden mehet, ami szív és szeretet. 🙂

Íme a kreatív ötletek:

Fonalból és kartonból tetszetős szívek készülhetnek, amelyek keretbe foglalva még ízlésesebbek, de felhasználhatóak akár ajtó-, vagy ablakdíszekként is.

Szív alakú tűpárna

Filc anyagból is csodaszép szíveket lehet kreálni….

akár kulcstartót is 🙂

Papírból mutatós szív dekoráció is készülhet:

A finommotorika fejlesztésére és szinten tartására, kiváló a következő feladat, amely egy kicsit több előkészületet vesz igénybe:

A cserepes virágokat feldobhatjuk ezekkel az édes kis szívekkel:

Papírkartonból, vagy papírgurigából szív alakzatot formázva, pirosra festve, majd összeragasztva mécsestartót is alkothatunk.

Képek forrása: Pinterest

Szíves-idézetes ajtódísz

Először kartonból elkészítettem a kör alakú „koszorú” alapot, majd a nagy szív sablon alapján kivágtam a szíveket. Piros és lila dekorgumit használtam, de alkalmazható dekor karton vagy sima kartonpapír is. A szeretet himnusz (1 Korinthus 13 alapján) kivágtam az idézetes szívecskéket is, amiket ráragasztottam a piros és lila szívekre. Majd az összes szívet rögzítettem a kerek alapra. Végül egy masni és egy akasztó is került rá ragasztópisztoly segítségével.

A sablon és egyéb szíves ötletek a Letöltési oldalon elérhető Szeretetre hangolva címmel.

Ajtódísz – kreatív ötlet időseknek


+ BÓNUSZ! Az ingyenes anyagok között szív sablon-gyűjtemény is letölthető! 😉

Továbbá ide katt

Jó munkát kívánok! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .