Őszi foglalkoztatási ötletek időseknek I.

  1. Szőlősüni készítése
    Egyszerű, mutatós, mi több! Ehető! 😀 Szükséges hozzá körte, sok-sok szőlőszem, sok-sok fogpiszkáló, szegfűszeg és olívabogyó (vagy piros színű szőlő); aztán a kép alapján elkészíteni és uzsonnára elfogyasztani. 😉
    Szüreti mulatságon, akár ehető asztaldíszként is funkcionálhat, azonban a cukorbetegek, csak mértékkel fogyasszák a szőlőszemeket. 😉

    Fotó: Pinterest
  2. A klasszikus

    Az egyik kedvencem, mivel nagyon egyszerű, mégis csodaszép képeket, képeslapokat, kártyákcsákak, meghívókat, dekorációkat lehet velük készíteni. Az őszi séta alkalmából gyűjtött leveleket befestjük az ősz színeivel, ügyelve arra, hogy ne legyen a levélen sem túl híg, sem túl tömény a festék, majd egy papírlapra vagy kartonra lenyomatot készítünk. Jó kísérletezést és alkotást hozzá!

    Forrás: Pinterest
  3. Letölthető szőlős feladatlap

    A honlapon is található egy foglalkoztatási feladatlap, amely Színező-3 (szőlő) néven fut, de a színezés mellett rajzolni és számolni is kell!
    A következő linken lehet letölteni a feladatlapot:
    https://eletvidamidoskor.hu/letoltheto-anyagok/foglalkoztatasi-feladatok/

4. Szőlődísz parafadugóból

El lehet kezdeni gyűjteni a parafadugókat, mivel számtalan fel-, és újrahasznosítási módja van. Többek között ezek a gyönyörű szőlőfürtök.

Fotó: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .