Húsvéti ötletgyűjtemény

Húsvéti képeslapok

Egyre ritkábban írunk egymásnak kézzel levelet, vagy küldünk képeslapot. A jelenlegi helyzet most jó alkalom egy húsvéti képeslap elkészítéséhez és elküldéséhez, bár tudom, hogy csak rendkívüli esetben érdemes most bárhová is kimenni, de meg is kérhetünk valakit, hogy segítsen nekünk a postán feladni a küldeményeket, vagy ha egy városban/faluban lakuk a címzettel, akár az egészségügyi sétánk közben is bedobhatjuk az érintett postaládájába a levelünket, betartva a szabályokat.

A képeslap elkészítés során, abból dolgoztam, amit otthon találtam. Színes karton, a nőnapra kapott virágnak a papírcsomagolása, színes papírok, csipkedarab.

Tojás ül a fűben

Egy kinyithatós zöld képeslap sablonnal dolgoztam, melyre egy dekorpapírból kivágott tojást ragasztottam, rá pedig egy kis zöld csipkét, fű gyanánt. 🙂 Minimalista, de húsvéti. 🙂

A nyuszi sablont itt találtam, amelyet szabad kézzel megrajzoltam (persze ki is lehet nyomtatni) erre a virágos papírra, majd kivágtam és a kartonra ragasztottam. Akinek van otthon pom pom-ja (vagy bármilyen másik ötlete) odaragaszthatja farkincaként.

Tojástartóból ötletek:

Egyszerű és mutatós, akár a locsolóknak is adhatjuk ebben a kidíszített tojást vagy éppen a csokitojást. Elkésztéséhez tojástartóra, ragasztóra, színes kartonra/papírra és fekete filctollra vagy ragasztható szemre van szükség. Vágjunk ki egy tojástartó részt, a hozzá tartozó elválasztóval. Piros kartonból késztsük el a tyúktarajt, sárgából a csőrt, majd ragasszuk fel őket a megfelelő helyre. A tyúk szemeit akár mi magunk is megrajzolhatjuk.

Kereszt

4 db színes fa spatulát ragasztottam össze, majd a fonal végét is az egyik oldalon, amit feltekertem; ugyanezt megcsináltam a másik oldalon is. Majd ahol kereszteződnek a fonalak, ott összekötöttem a keresztet. A keretre esetleg bibliai verset is írhatunk.

Egy másik megoldás, ha nincs otthon spatula, hogy kartont vágunk ki és készítünk belőle keretet. Talán ez azért jobb megoldás, mert az egyik oldalát hosszabban meg lehet hagyni, így szebb keresztet kapunk. Esetleg nagyobb szalagot is használhatunk, attól függően, hogy milyen nagy keretet készítünk.


Húsvéti sütemények, csupán inspirációért 🙂

Feladatlapok, színezők a honlapon, a foglalkoztatási feladatok között:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .