Húsvéti ötletgyűjtemény

Húsvéti képeslapok

Egyre ritkábban írunk egymásnak kézzel levelet, vagy küldünk képeslapot. A jelenlegi helyzet most jó alkalom egy húsvéti képeslap elkészítéséhez és elküldéséhez, bár tudom, hogy csak rendkívüli esetben érdemes most bárhová is kimenni, de meg is kérhetünk valakit, hogy segítsen nekünk a postán feladni a küldeményeket, vagy ha egy városban/faluban lakuk a címzettel, akár az egészségügyi sétánk közben is bedobhatjuk az érintett postaládájába a levelünket, betartva a szabályokat.

A képeslap elkészítés során, abból dolgoztam, amit otthon találtam. Színes karton, a nőnapra kapott virágnak a papírcsomagolása, színes papírok, csipkedarab.

Húsvéti képeslap

Egy kinyithatós zöld képeslap sablonnal dolgoztam, melyre egy dekorpapírból kivágott tojást ragasztottam, rá pedig egy kis zöld csipkét, fű gyanánt. 🙂 Minimalista, de húsvéti. 🙂

Kinyitható tojás alakú képeslap

Húsvéti kinyitható képeslap
Masnival is kiegészíthető a húsvéti képeslap

Nyuszis képeslap

Húsvéti nyuszis képeslap

A nyuszi sablont itt találtam, amelyet szabad kézzel megrajzoltam (persze ki is lehet nyomtatni) erre a virágos papírra, majd kivágtam és a kartonra ragasztottam. Akinek van otthon pom pom-ja (vagy bármilyen másik ötlete) odaragaszthatja farkincaként.

Hogyan lehet a letölthető húsvéti köszöntésből képeslapot készíteni?

Először is színezzük ki s koszorút. (Zselés tollal még szebb hatást érhetünk el.) Majd vágjuk körbe és ragasszuk fel egy kartonból készült képeslap alapra. Tetszés szerint tovább díszíthetjük, például masnival.

Húsvéti képeslap ötlet

Sablon a húsvéti képeslaphoz

Tojástartóból ötletek:

Egyszerű és mutatós, akár a locsolóknak is adhatjuk ebben a kidíszített tojást vagy éppen a csokitojást. Elkésztéséhez tojástartóra, ragasztóra, színes kartonra/papírra és fekete filctollra vagy ragasztható szemre van szükség. Vágjunk ki egy tojástartó részt, a hozzá tartozó elválasztóval. Piros kartonból késztsük el a tyúktarajt, sárgából a csőrt, majd ragasszuk fel őket a megfelelő helyre. A tyúk szemeit akár mi magunk is megrajzolhatjuk.

Húsvéti tyúkok

Kiscsibe

A sárga kartonból vágjunk ki egy kisebb és egy nagyobb kört, majd ragasszuk össze őket. Készítsük el narancssárga színű kartonból a csőrét, ezek után szépen sorban ragasszunk fel mindent a citromsárga csibére: a két mozgó szemet, a csőrt és a kis tollpihéket. (Sajnos nekem csak fehér volt itthon, a sárga valószínűleg jobb választás lett volna.) Esetleg a húsvétra szánt csokinyuszit is rögzíthetjük a kis karton csibére.

Húsvéti csibe

Húsvéti cserépnyuszi

Először a nyuszika fülét érdemes elkészíteni, amihez barna dekorgumit és sötét rózsaszín színes papírt használtam. A két fülecskét ragasszuk rá a cserépre, majd a pom pom farkincát is rögzíthetjük. Attól függően, hogy milyen nagy tojást helyezünk bele, akár műfüvet is rakhatunk a cserépbe.

Húsvéti cserépnyuszi

Húsvéti kosárka

A sablon az ingyenes anyagok között található, ‘Kosár sablon 1’ néven, itt: https://eletvidamidoskor.hu/letoltheto-anyagok/foglalkoztatasi-feladatok/

Az elkészítéshez szükséges anyagok:

  • színes karton
  • olló
  • ragasztó
  • ceruza
  • műfű
  • csokitojás(ok), hímestojás…stb

Viszont ha egyszínű kartont választunk, akkor csipkével, szalagokkal, virágmintákkal lehet díszíteni. A tojás mellé húsvéti verset, idézetet is tehetünk.

Az elkészült kosárka:

A letölthető sablon miniben

Felnőtt locsolók részére

Mindössze 3 dolog kell hozzá:
1. Stampedlis pohár (0,9 dl)
2. Műfű
3. Csokitojás

A pohár aljára egy kis műfüvet rakunk, majd belehelyezzük a csokitojást. Ha szeretnénk, akkor celofánba is be lehet csomagolni a kis kreációt. A poharat a csokitojás elfogyasztása után tovább lehet használni. 

Csipkés tojás

Olyan szép és olyan egyszerű. Pár kellékből csodaszép dekorációt készíthetünk, akár tojásfát is.

Kép forrása: Pinterest

Kereszt

Az egyik kedvencem. Az ember nem is gondolná először miből készültek. Az összeillesztéshez kétféle módot is láttam: ragasztó illetve tűzőgép.

Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest

Kereszt fonal felhasználásával

4 db színes fa spatulát ragasztottam össze, majd a fonal végét is az egyik oldalon, amit feltekertem; ugyanezt megcsináltam a másik oldalon is. Majd ahol kereszteződnek a fonalak, ott összekötöttem a keresztet. A keretre esetleg bibliai verset is írhatunk.

Egy másik megoldás, ha nincs otthon spatula, hogy kartont vágunk ki és készítünk belőle keretet. Talán ez azért jobb megoldás, mert az egyik oldalát hosszabban meg lehet hagyni, így szebb keresztet kapunk. Esetleg nagyobb szalagot is használhatunk, attól függően, hogy milyen nagy keretet készítünk.

Húsvéti sütemények, ételek

Összegyűjthetjük a család kedvenc és tradicionális húsvéti ételeit. Gondoljunk csak a  friss kalácsra, a tojásból készült ételekre, a töltött húsra, vagy akár a sonkafőzés rejtelmeire… 

Húsvéti feladatlapok, színezők a honlapon, a foglalkoztatási feladatok között:

Húsvéti feladatlapok, színezők idősekre szabva

A feltámadás kertjéről részletesebben ITT olvasható.

Versek húsvétra ide kattintva érhető el.

Locsolóversek gyűjteménye ebben a bejegyzésben.

Kívánom, hogy örömteli legyen számukra az ünnepre való készülődés & maga az ünnep is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .