Ajándék ötletek időseknek magyar vállalkozóktól

Legyen bármilyen ünnepi alkalom; születésnap, névnap, anyák napja vagy éppen karácsony, szeretnénk szeretteinknek örömöt okozni ajándékunkkal. Sokszor azonban nagy fejtörést okoz, hogy mi is legyen a megfelelő meglepetés.

A következőkben kreatív magyar vállalkozók mutatják be egyedi termékeiket és szolgáltatásaikat. A paletta igen széles és színes: könyv, ékszer, ajándéktárgyak, fotózás, testmozgás, ruházat.

  1. Herbsgarden kozmetikai termékek

    A Herbsgarden küldetése, hogy olyan magas hatóanyag-tartalmú, bio natúrkozmetikai termékeket gyártsanak, amelyek ugyanolyan hatásosak és jól használhatók, mint a kozmetikai ipar által használt, vegyi anyagoktól telített kozmetikumok, de közben ápolják, óvják a bőr egészségét, serkentik a természetes regenerálódást.

    Időtlen szépség elnevezésű krémüket 55 év felettiek részére ajánlják. Hatóanyagokban kifejezetten gazdag krém, mely bársonyosan puhává teszi az érett bőrt. Vitamin, antioxidáns és értékes növényi kivonat tartalma nyugtató, sejtanyagcserét fokozó, bőrszerkezet javító hatású.

    A Herbsgarden kozmetikusai ezt a komplex krémet (több mint 20-féle növényi hatóanyag) édesanyáiknak fejlesztették ki, ám népszerűsége miatt állandó helyet kapott kínálatukban. Gyorsan felszívódó, lágy illatú krém mely táplálja, feltölti a szárazabb, elvékonyodott arcbőrt is.

    Fő hatóanyagok Argánolaj, Avokádóolaj, Maracuja olaj, Édesgyökér kivonat, Tigrisfű kivonat, Sáfrányos szeklice olaj, Damaszkuszi rózsavíz, Sheavaj

    Ráadásul akik feliratkoznak a hírlevélre 1000 Ft kedvezményben részesülnek.
    Honlapjukon további információkhoz juthatnak.

  2. Ajándékötletek az Igaz Kincstől

    I. Igés falitáblák

    Az igés falitáblák a vintage stílust képviselik. Mart szélű kézzel festett fa táblák, amelyek egyéni igény szerint is készülhetnek, azaz többféle méretben és formában különböző bibliai igével, idézettel.
    Az ügyeskezű Fülep Anikó nagy gonddal és precizitással alkotja meg ezeket a szépséges fali díszeket.

    A készleten lévő ajtó-, és faliképek jelenleg 10 % kedvezménnyel megvásárolhatóak, az Igaz Kincs honlapján.

    II. Gyertya Simon András egyvonalas grafikáival
    A készítőt az a megtisztelő feladat érte, hogy Simon András egyvonalas grafikái felhasználásával gyertyákat alkothat, hozzá tartozó idézettel. Simon András művészetének középpontjában az ember és Isten kapcsolata áll, a kereszténység,a lelki élet és a mély hit. A saját maga által kifejlesztett, egyvonalas, különös kifejezőerejű grafikái /Virág, Szeretet, Szerelem,Gondviselés, Család / révén ragadja meg az embereket.

3. Szatén és pamut ékszerek a Kissing Badgerstől

I. A pamut ékszerek az ún. EXHIBIT/INHABIT nyakláncok  az unokáktól-dédunokáktól kapott apró kincseknek remek viselési módot biztosít, méghozzá úgy, hogy a nyakláncokon három kis  „zsebecske” található, amikben elfér három pici „emlék”: egy közösen talált játszótéri kavics, egy vízparti kis csigaház vagy kagyló a nyaralásról, egy erdőben talált makk, amit direkt a nagyinak gyűjtöttek, de lehet ez egy kitüntetett Lego darab vagy a kisbabák kórházi karperecének egy levágott csücske… a méret adott, de a beleillő „kincsek” száma végtelen, és ami a legfontosabb, a lehető legszemélyesebb.

A készítő, Lehoczki Erzsébet rendelésre is készít más darabszámút, színűt, méretűt is (unokák számától függően többet/kevesebbet, vagy akár már meglévő kincseknek is szívesen alkot ékszert.)
 
 

II. Színes szatén ékszereit nagyon szívesen viseli őket az idősebb korosztály is, nincs bennük semmi törékeny vagy fém, és attól sem kell félni, hogy a kisunokák elszakítják.

 
 
 
További csodálatos ékszerek megtekintéséért és a rendelés menetéért kattins a honlapjukra. 😉
 

 

4. Családi fotózás csomag

I. Családi fotózás: Csodálatos dolog megörökíteni a család legfontosabb pillanatait, ráadásul kiváló ötlet kinyomtatott fotókat vagy fotókönyvet ajándékozni az idősebb szeretteinknek.

Anna Kirschner 10 éve foglalkozik fotózással, jelenleg Győrben és Budapesten örökíti meg a családi pillanatokat. Dolgozott Londonban, Dallasban és Münchenben is fotósként, így a nemzetközi trendekben is otthonosan mozog, de a szemfülesek már találkozhattak vele a Nők Lapja vagy a Marie Claire hasábjain is.

A közelgő anyák napja nagyszerű alkalom, akár több generáció megörökítésére is (nagymama-anya-unoka), de akár egy anya-lánya fotózás is óriási élmény lehet.

II. Átváltoztatás: Női fotóstúdióként is  működnek, a fő profilunk az átváltoztatás, ahol magazin jellegű képeket készítenek főleg édesanyákról és dolgozó hölgyekről. Rendelkeznek stúdió ruhatárral, továbbá sminket és frizurát is készítenek, így a fotózásra nem kell vinni semmit, ők mindenről gondoskodnak.

 

Fotó: Anna Kirschner/ Kirschner Studios
Smink&haj: Bogdán Judit/Beauty Box
Styling: Svantner Szilvia
 
 

5. Ajándékozzon testmozgást!

A Kolibri Pilates Budapesten, a Jászai Mari téren várja a mozogni vágyókat, ahol egyéni és duó órákra is van lehetőség  két teremben, melyek többfajta pilates géppel van felszerelve. A mozgás teljesen egyénre szabható – egyéni problémák életkor/fizikai állapot figyelembe vételével – a rehabilitációtól az intenzív mozgásformákig bármi megvalósítható a vendég igénye szerint. Jól fejleszthető a mozgékonyság, a mozgás szabadság megőrzése, a vitálkapacitás növelése.  A pilates oktatók  gyógytornászok; 1 és 10 alkalmas bérletet is lehet náluk vásárolni, akár egészségpénztárra is.


A Kolibri Pilates gyógytorna és mozgásstudió, türelmes, jól képzett oktatói várják Önöket egy kellemes környezetben.
Bejelentkezés a kolibrimozgasstudio@gmail.com e-mail címen, további információkért keressék fel a mozgásstúdió Facebook oldalát!

 

6. Kézzel festett egyedi póló

Nincs is jobb érzés, mint olyan ajándékot adni, amit csak a te rendelésed alapján, a te elképzelésed szerint készítettek, maximálisan az ünnepeltre koncentrálva, ez az egyedi festett póló.

A termék mottója és egyben az ajándékod üzenete is: Ebből a pólóból a világon csak ez az egy van, ahogy belőled is!

„A pólófestés sokkal több, mint egy géppel nyomott póló, és nem csak amiatt, mert tartós a minta. Imádom, a vásárló örömét amikor átveszi a megrendelését, az örömöt az arcán az ünnepeltnek! A fényképet, amit tükrözi az örömet. A visszatérő vásárlókat, mert az jelenti, valami pluszt tudok adni a boltihoz képest!” – vallja a készítő, Glassl Mariann

Lehet a minta olyan, amit csak ti értetek, közöttetek levő poén vagy emlék szimbóluma (egy város, egy tárgy stb.), kedvenc virág, állat vagy éppen a szülőváros. Kizárólag magas pamuttartalmú textilre, egészségre ártalmatlan festékkel dolgozik.

 



Garantált a siker, ha ajándékot keresel olyan embernek, aki különleges számodra, további képek és ötletek, a honlapon!

7. Könyves ajándékok

Az Olvashop webáruház csupa kincseket rejt a könyvszeretők számára. Az idősebb korosztály körében népszerűek és hasznosak az ex libris pecsétek (https://bit.ly/2SXbAyv), melyekkel a házi könyvtárukat tudják jelölni.
A nagyítós könyvjelzők (https://bit.ly/2HRP8R1), mely segítséget nyújt az olvasásban. Szintén hasznos segítség a könyvre csíptethető flexibilis olvasólámpa (https://bit.ly/2TgF9tU) vagy a könyvek védelmére szolgáló könyvkabátok (https://bit.ly/32nMoo8).
Urak körében népszerűek a fém könyvjelzők (https://bit.ly/3c6s8vJ), vagy a könyvespolc ékei a könyvtámaszok (https://bit.ly/32sjjYQ).

8. Nem lesz ebből kalamajka, vagy nála egy balalajka – könyv 23 felnőtt(es) színezővel illusztrálva

– Nem hiszem el!! Még mindig él a szomszéd tehene!!!
– Nem lesz ebből kalamajka, van nála egy balalajka
– Mi????
– Ez egy könyv címe.
– Tessék????
– Mi lenne, ha a bosszankodás, önmagad túlzott komolyan vétele, mások, a körülmények, a sors meg a genetika hibáztatása helyett egyszer csak belenéznél egy (vagy több) görbe tükörbe? Ott hirtelen jól magadra ismernél, következésképpen NEVETNÉL, és felderengene, hogy hoppá!, voltaképpen rajtad múlik (nagyon sok) minden. A pillanatnyi boldogságod, hozzáállásod pl. biztosan.

Görbe tükrök 11 történeten, 88 oldalon keresztül, 23 felnőtt(es) színezővel illusztrálva örökifjaknak, a boldogabb holtidőkért, Nem lesz ebből kalamajka, van nála egy balalajka, Nagy Karolin könyve.

És hogy biztosan ne nyúljon senki se mellé, íme egy gyorsteszt, melynek segítségével pillanatok alatt megállapítható, hogy az adott személynek való-e a könyv. Ha 2-nél több IGAZ válasz érkezik, akkor nagy eséllyel tetszeni fog!

Igazak-e Önre az alábbi állítások?

  • meg szoktam engedni magamnak, hogy vidám legyek. Csak úgy
  • nem jövök zavarba a magyar abszurd / nyelvi humortól
  • Romhányit és vagy a L’art pour L’art-t is kedvelem
  • nem áll fel a szőr a hátamon a ritmusos-dallamos szövegektől sem
  • szeretek és/vagy szeretnék színezni, és/vagy láttam már olyan embert, aki szeret
  • tudatosan törekszem NEM tehetetlen önsajnálatba süppedni
  • NEM kívánom azt, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is
  • szeretnék egy olyan könyv birtokosa is lenni, ami önmagán kívül leginkább semmi máshoz nem hasonlítható
  • +1 (nem feltétel, de előnyt jelent) hallottam már az Áll egy ifjú nyírfa a réten kezdetű orosz népdalt

A honlapon lehetőség van beleolvasni a könyvbe illetve a róla készült videót is meg lehet tekinteni.

9. Milyen volt az égbolt azon az estén? – Csillagtérkép

A VIRO Emlékőrző csillagtérképe emléket állít életed különleges pillanatainak: születésnap, esküvő, bármi, ami a megajándékozó számára kiemelkedően fontos. Lehet ajándék karácsonyra, baba látogatóba, évfordulóra.

A csillagtérkép tartalmazza az égbolt képét és az esemény rövid leírását, ami lehet pár szó, de akár egy négy soros idézet is. Az elkészült kép jelenleg két méretben kapható: 21x30cm és 50x70cm kivitelben.

A emlékőrző az Európai Űrügynökség Hipparcos-2 csillagkatalógusa alapján készül, amely több mint 118 000 csillag adatait tartalmazza. Ez egy nagypontosságú adatbázis, amelyet az űrben keringő Hipparcos műhold adatai alapján készítettek. A csillagtérkép mellé kérhető képkeret is.

Kovácsné Benke Barbi nem csupán egy vállalkozásként tekint az Emlékőrzőre, hanem harmadik gyermekeként, így szívét-lelkét beleteszi a csillagtérkép alkotásakor.


További információk és fotók a VIRO Emlékőrző Facebook oldalán.

10. RÍMfluenza

Mit is takar a név? Rímfaragást, azaz verset kérhetsz bárkinek, bármilyen alkalomra!
A megrendelő leírja, kinek, milyen alkalomból szeretné a verset, mit lehessen összeolvasni a kezdőbetűkből, majd küld egy fotót, ami a háttér lesz; továbbá bemutatja az ajándékozottat a lehető legrészletesebben, ami azért is fontos, mert annál személyesebb lesz ezáltal a végeredmény!

Rátkai-Bara Katalin addig dolgozik a versikén, míg megfelelő nem lesz.

További képeket és információkat találhat a RÍMfluenza Facebook oldalán.

11. Foglalkoztató füzet idősek részére

 

További információ és megrendelés IDE KATTINTVA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .