Pünkösdi kreatív ötletek

Összegyűjtöttem egy csokorba a (ki)talált ötleteket pünkösd ünnepére. Tulajdonképpen a legnagyobb kihívást jelenti a pünkösdi ünnepre való készülődés a három nagy keresztény ünnep közül, mégpedig azért is, mert sokkal megfoghatatlanabb ünnep és mert nem kapcsolódik hozzá széles körben elterjedt (nép)hagyomány.

Sokan úgy gondolják, hogy pünkösdkor Jézus Krisztus mennybemenetelére emlékezünk, de valójában a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. A Szentlélek, aki a Szentháromság harmadik tagja, aki jelen volt a teremtésnél és láthatatlan módon munkálkodik jelenleg is.

Egy másik példa a Szentháromságra a Nap, a fénye és a melege lehet: ez a három egy valóság, de mégis tudunk róluk külön-külön beszélni. A Nap, amibe nem lehet nézni, az Atya, akiről mégis tudunk, hiszen elküldi nekünk a fényét. Ő a Fiú, aki elhozta a világosságot, akinek a segítségével megláthatjuk életünk igazi gazdagságát. S van „a Nap melege”, a Szentlélek, akit nem látunk, mégis érezzük éltető, újjáteremtő erejét. (Takáts István)

A Szentlélek egyik szimbóluma a galamb.
“Láttam a Lelket leszállani az égből, mint egy galambot; és megnyugovék ő rajta.” János 1:32

  1. Papírból készült galamb dekorációk:
A galamb készülhet fehér dekorgumiből is, a szárnyai pedig fehér papírból.
A kellékek: dekorkarton és tortacsipke

 


Videó a harmadik képen található galamb elkészítéséről:
https://www.youtube.com/watch?v=Kp_Lt_cQMO8

Sablon:

Forrás: VENTUNO ART

2. Galamdísz verssel

Készíthetünk egy kedves kis ajándékot is, szintén dekorgumiból, amelyhez egy kis örömüzenetet is csatolhatunk (A honlapon a Foglalkoztatási feladatok között található 24 idézet – ezek közül is lehet szemezgetni 😉 ).

Részletes leírás és sablon itt érhető el. 

 

3. Letölthető és nyomtatható kép, amely dekorálható, színezhető, faliújságra tehető.
A dokumentum a honlapon, a Foglalkoztatási feladatok között található. Képek forrása: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..