A legegyszerűbb adventi kalendáriumok

A kalendárium elnevezés helyett talán találóbb a visszaszámláló kifejezés, többek között az egyszerűségükből kifolyólag.

I. Minden napra egy cukorka

Tulajdonképpen egyetlenegy gyufásdobozra van szükségünk és 24 darab apró cukorkához, ami belefér ebbe a kis dobozba. A számokat alul a Forrás-ra kattintva letölthetjük és kinyomtathatjuk a számokat tartalmazó részt. 🙂 Ahogy telnek a napok, filctollal húzzuk le a számokat.
Szerintem nagyon ötletes! 🙂

I. Minden napra egy cukorka

 

 

II. Minden napra egy üzenet

Ez már igényel némi előkészületet, de ígyis az egyszerűbbek közé tartozik. Egy csatos-, vagy befőttesüvegben helyezzünk el 24 db kedves idézetet, melyek által ráhangolódhatunk karácsony szent ünnepére.

II. Minden napra egy üzenet

 

3. Minden napra egy gyertyagyújtás

Ez az adventi koszorú és az adventi kalendárium közös kisbabája. 🙂 Egy nagyobb (üveg)mécses vagy gyertya szükségeltetik hozzá és egy visszaszámláló papír (ami szerintem az első – a gyufás – visszaszámlálója is lehet).
Esténként meggyújtva, mellette teát szürcsölve és közben karácsonyi zenét hallgatva mehet is a várakozás. 🙂

III. Minden napra egy gyertyagyújtás

 

 

Források:

I. https://www.bloglovin.com/blogs/free-paper-downloads-meinlilapark-3582510/free-printable-christmas-countdown-mini-adventskalender-6047243699

II. http://www.matrjoschki.de/adventskalender-2/

III. https://www.urbanoutfitters.com/en-ca/shop/holiday-countdown-candle?category=A_HOLIDAY&color=&quantity=1&type=REGULAR

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..