Őszi foglalkoztatási ötletek időseknek

 1. Szőlősüni készítéseEgyszerű, mutatós, mi több! Ehető! 😀 Szükséges hozzá körte, sok-sok szőlőszem, sok-sok fogpiszkáló, szegfűszeg és olívabogyó (vagy piros színű szőlő); aztán a kép alapján elkészíteni és uzsonnára elfogyasztani. 😉
  Szüreti mulatságon, akár ehető asztaldíszként is funkcionálhat, azonban a cukorbetegek, csak mértékkel fogyasszák a szőlőszemeket. 😉

   

  Fotó: Pinterest

   

 2. A klasszikusAz egyik kedvencem, mivel nagyon egyszerű, mégis csodaszép képeket, képeslapokat, kártyákcsákak, meghívókat, dekorációkat lehet velük készíteni. Az őszi séta alkalmából gyűjtött leveleket befestjük az ősz színeivel, ügyelve arra, hogy ne legyen a levélen sem túl híg, sem túl tömény a festék, majd egy papírlapra vagy kartonra lenyomatot készítünk. Jó kísérletezést és alkotást hozzá!

  Forrás: Pinterest
 3. Letölthető szőlős feladatlap 

  A honlapon is található egy foglalkoztatási feladatlap, amely Színező-3 (szőlő) néven fut, de a színezés mellett rajzolni és számolni is kell!
  A következő linken lehet letölteni a feladatlapot:
  http://eletvidamidoskor.hu/letoltheto-anyagok/foglalkoztatasi-feladatok/

 

4. Szőlődísz parafadugóból

El lehet kezdeni gyűjteni a parafadugókat, mivel számtalan fel-, és újrahasznosítási módja van. Többek között ezek a gyönyörű szőlőfürtök.

Fotó: Pinterest

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..