Nyári foglalkoztatás

A nyári időszak uborkaszezonnak tekinthető, azonban rendkívül sok lehetőséget rejt magában; gondoljunk csak a jó levegőre – ha épp’ nincs kánikula- a világosra és a sok-sok színes virágra, ami körülvesz bennünket. Önmagában már ezek is gyógyító erejűek, tehát első javaslatom mindenképpen az, hogy töltsünk sok időt a szabadban! Nem a tűző napsütésben, nem a kritikus időszakban (11 órától 15 óráig), hanem reggeli és a délutáni szieszta után, a megfelelő folyadékfogyasztást nem elfelejtve.

Nyári foglalkoztatási ötletek

1. Gyümölcslé koktél – ízfelismerés:
Vásároljunk különböző ízű gyümölcsleveket és öntsük össze őket egy kancsóban, majd kínáljuk meg a foglalkozáson résztvevőket a finom nedűvel és a kóstolás után beszéljük meg, ki milyen ízt érez.
Véleményem szerint elég mindig 2 ízt keverni, így könnyebben felismerhetővé válnak a gyümölcsök.
Ötletek:
I. kör: alma-barack
II. kör: szőlő-körte
III. kör: banán-meggy

Ízérzékelés gyakorlása és folyadékbevitel is egyben, próbáljunk meg jobb minőségű, természetes cukrokat tartalmazó gyümölcsleveket vásárolni.

2. Játékok az udvaron

Szervezhetünk vetélkedőt, vagy akár a heti tornát is tarthatjuk az udvaron, de társasozhatunk vagy kártyázhatunk is.
Minden évben szervezünk több megállós egyéni vetélkedőt, változatos feladatokkal, de erről egy külön blogbejegyzésben fogok majd ötleteket adni. 😉

3. Nyári feladatlapok

A honlapon jelenleg két feladatlap elérhető, egy számolós ill. egy jobb és bal oldalt gyakorló színezős, amely ingyen elérhető. 🙂

Nyári feladatlap 1
Színező – Jobb vagy bal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..