Adventi forralt alma

Ha valami melegre és különlegesre vágyunk, akkor mindenképpen ki kell próbálni a következő receptet!

Hozzávalók:

  • 2 liter almalé
  • egész fahéj
  • szegfűszeg
  • 2 alma
  • citromlé
  • narancs
  • vaníliás cukor/vaníliás xilit
  • cukor/xilit/méz
  • víz

Az almákat cikkekre vágom, egy kis citromlével leöntöm, hogy ne barnuljanak meg, ill. kellemes ízt is fog adni az italunknak. Az almalevet felteszem főni, belerakom a fűszereket, a narancskarikákat, az almaszeleteket és a választott édesítőket -mindezt ízlés szerint-  felöntöm egy kis vízzel, majd felforrósítom.
Nekem volt itthon almás gyümölcsteám, így azt is raktam bele.

Ha elérte az ital a kellő hőfokot, akkor leszűrve fogyaszthatjuk!

Kedves egészségükre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.