Örökzöld szeretetfa az idősek mentálhigiénés foglalkoztatásában

Az Örökzöld szeretetfa missziója

2016. november végén indult el missziójára az Örökzöld szeretetfa című könyvem. Miért jelent meg ez a könyv, honnan az ötlet?

  • Szeretem az ilyenfajta könyveket. Ha az embernek nincs sok ideje olvasni, de lelkileg fel akar töltődni és erőt meríteni, elkezd lapozgatni egy ilyen könyvet és bizonyos oldalak szólnak hozzá. Ha egy másik alkalommal veszi elő, más idézetek, részletek beszélnek… Gondoltam más is szereti az effajta könyvélményt.

  • Az Életvidám időskor miatt.  Fő célom az idősek élet-, és „lélekminőségének” javítása. Ez a könyv is ehhez járul hozzá. Foglalkozások során is használom az ilyen jellegű könyveket. Az idősek kedvelik akár az egyéni, akár a csoportos felolvasást, főleg ha ők maguk szerettek olvasni, de már nem tudnak csökkent látóképességük miatt.

Hogyan használjuk az Örökzöld szeretetfa című könyvet idősgondozásban, idősek mentálhigiénés foglalkoztatásában?

1. Felolvasáshoz

Az idősek kedvelik akár az egyéni, akár a csoportos felolvasást, főleg ha ők maguk szerettek olvasni, de már nem tudnak csökkent látóképességük miatt. Meg fogják hálálni mosolyukkal az odafigyelést és a törődést, az elhangzott szavak pedig ott fognak dolgozni bennük, kicsit kibillentik saját gondolatvilágukból és elkezdenek kalandozni.

2. Témaindítónak beszélgetéshez

Ha nemcsak felolvasni szeretnénk, akkor használhatjuk témaindítónak is a könyvben található részeket csoportos foglalkozások alkalmával, különös tekintettel a III. fejezetet, azaz a Gondolatébresztőket.

3. Könyvtári könyvként

Ha valaki egyénileg szeretné olvasgatni, akkor legyen lehetősége a kölcsönzéshez. Előnye, hogy rendkívül jól tagolt, így egyszerre nem kell sokat olvasni, így nem fárad el a szem sem.

4. Ünnepekhez, szerepléshez

Elsősorban a verseknek lehet nagy szerepe ebben, illetve az utolsó fejezetnek, mely a karácsony ünnepéhez kötődik. Ajánlom még a Díszítsük fel! című írást is, mely nemcsak múltidéző, de egy kis kreativitással adventi műsor is készíthető belőle.

Részlet az Örökzöld szeretetfa című könyvből

Az Örökzöld szeretetfa missziója a gondolatébresztés, hogy akik olvassák vagy hallják a verseket, idézeteket, megszólítva érezzék saját belső énjüket, amely elindul egy utazásra, mely kicsit pesszimistán útkereső, mégis lélekemelő, s az Élethez vezető.

  Mindenkit nagy szeretettel várok erre a közösségteremtő lelki utazásra!

Akik már olvasták:

„Igazán lélekemelő, az időzítés is tökéletes.”

„Imádom ezt a könyvet, millió puszi ezért a különleges élményért.”

„Jók az idézetek, minden nap találok benne valami jót.”

Ismertető:

Az Örökzöld szeretetfa c. ajándékkönyv egy válogatás, melyben magyar írók, költők versei, gondolatai, és saját sorok is helyet kaptak.

~ Igen, de miért Örökzöld szeretetfa? ~

Az örökzöld örökké zöld és örökké virul, mivel nem egyszerre hullajtják le a leveleiket, hanem folyamatosan, közben új leveleket növesztenek és a régieket elhullajtják.

Az emberi lélek is örökzöld fa kell, hogy legyen. Nem csupán egy állandó örömteli életet jelöl, hanem benne van a régi, az ó elhullajtása is. Mindazok a dolgok, amelyek már a múlt részei, amit el kell engednünk, de ezáltal megújulhatunk és virulhatunk…

Mi segít ebben leginkább? A szeretet…

Legyünk örökzöld szeretetfák…

Technikai információk:

  • Kiadás éve: 2016
  • Kiadás helye: Debrecen
  • ISBN 978-963-12-7111-9
  • 80 oldal
  • puhatáblás / fényes fóliázott bortitó
  • A/5 méret

Hasznos időtöltést, jó olvasgatást kívánok!


A könyv ára: 1290 Ft
Postaköltség: 860 Ft

MEGRENDELÉS:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .