Tudatos időbeosztás I.

Tévedés, hogy egy nyugdíjasnak nem kell tudatosan terveznie az idejét. Nagyon is szükséges, ugyanis gondoljunk csak bele! A nyugdíj előtt idejüket a munkahely osztotta be. Reggel el kellett jutni a dolgozóba, napi 8 órát ott kellett tölteni, haza kellett jutni, esetleg utána bevásárolni, ügyet intézni, majd maradt egy pár óra egy kis testmozgásra, tévézésre, kerti munkára, vacsorázásra és tisztálkodásra. Másnap minden kezdődött elölről. A hétvége pedig olyan villámgyorsan eltelt egy kis pihenéssel, családdal, mosással, takarítással, mintha nem is lett volna.

A nyugdíjas években viszont az jelenti az első kihívást, hogy ne csússzanak szét a napok. Rendelkezésre áll a nap 24 órája, mégpedig úgy, hogy nem osztja be Önök helyett más a napjukat. Természetesen vannak bizonyos időpontok, ügyintézések, amelyek segítenek keretet adni egy-egy napnak, de összességében a szervezés és az irányítás az Önök kezében van. Nagyon kecsegtető, mindenki erre vágyik, de nem olyan egyszerű. Érdemes egy rendszert kialakítani, egy rutint, ami segít tartalmasan és hasznosan tölteni a napokat.

Feladat! Először is készítsenek egy teendői listát. Milyen fix feladatok várnak Önökre egy-egy héten? Milyen fix programjaik vannak, amiken szeretnének részt venni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..